Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πικρό αντίο...

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχαιρέτησε τη Ν. Φιλαδέλφεια ο Δημητριάδης μετά από 5 χρόνια

"Το πλοίο θα σαλπάρει...". Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων της ΑΕΚ έχουν ετοιμάσει στον Β. Δημητριάδη ένα βίντεο μουσικά επενδεδυμένο με το παραπάνω τραγούδι. Αυτός παρακολουθεί ανήμπορος να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Τα γκολ διαδέχονται το ένα το άλλο και τα πλήθη παραλληρούν. Το τέλος του πρώτου τραγουδιού σημαίνει την αρχή του επόμενου: "... Και όταν σημάνει η ώρα...". Ο "Μπιλ" δεν αντέχει άλλο και ζητάει να σταματήσει η προβολή. Ετσι έκλεισε η αποχαιρετιστήρια, από τη Ν. Φιλαδέλφεια, συνέντευξη Τύπου του Μακεδόνα φορ.

"Δεν περίμενα ποτέ ότι θα 'ρθει η στιγμή να φύγω έτσι από την ΑΕΚ. Θα ήθελα να είμαι 4 - 5 χρόνια μεγαλύτερος ώστε να σταματήσω το ποδόσφαιρο", είπε προσθέτοντας ότι με το δικέφαλο έζησε όσα μπορεί να προσδοκά ένας παίχτης. "Αγάπησα αυτή την ομάδα, αλλά φεύγω γιατί πιστεύω πως μπορώ να παίξω. Δεν ήθελα να επιβαρύνω την ΑΕΚ σαν δημόσιος υπάλληλος, ήθελα να 'χω την αξιοπρέπειά μου, να φύγω κύριος όπως ήρθα".

Πώς όμως απ' το ζενίθ έφτασε στο ναδίρ: "Αναρωτιέμαι, αλλά δεν μπορώ να δώσω λογική εξήγηση. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν καθαρά αγωνιστικοί λόγοι, όχι κάτι διαφορετικό. Ισως το μόνο μου λάθος ήταν πως δε μίλησα όταν έπρεπε. Δούλευα έχοντας δύο πράγματα στο μυαλό μου. Υπομονή και επιμονή. Πίστευα πως θα γυρίσω κυρίως για τα παιδιά της "σκεπαστής", αξίζουν πολλά".

Τοποθετεί την αγάπη τους "και όταν λέω αγάπη, εννοώ "ORIGINAL"" πάνω από κάθε διάκριση. Ομως φεύγει πικραμένος απ' την ΑΕΚ (κανείς εκπρόσωπος της διοίκησης δεν ήταν παρών!). "Περίμεναν να φύγω. Τους πρόλαβα ή τους διευκόλυνα". Παραδέχτηκε πως ο Μπάγεβιτς δεν τον στήριξε όταν έπρεπε και χαρακτήρισε την ανανέωση του συμβολαίου κίνηση τακτικής, επειδή έφυγε ο Ντούσκο.

"Ο κ. Ραβούσης μου είπε ότι με πιστεύει. Απ' τα φιλικά είδα τη μικρή μου συμμετοχή και τον ρώτησα δύο φορές γιατί μ' αντιμετωπίζει έτσι. Δε θέλω να σας πω τι μου απάντησε, γιατί είναι προπονητής στην ΑΕΚ και όλοι πρέπει να τον στηρίξουν. Εδειξε ότι ήθελε να φύγω".

Οσο για τους συμπαίχτες του: "Είναι ευτύχημα για την ΑΕΚ που τους έχει. Από την αρχή της χρονιάς είναι ήρωες. Μόνο οι ίδιοι ξέρουν πώς παίζουν, τα προβλήματα που έχουν". Ξεχωρίζει τα γκολ με Αϊτχόβεν και Εδεσσαϊκό (προτελευταία αγωνιστική) που "τα βλέπω στον ύπνο μου", ενώ απ' τα πρωταθλήματα θεωρεί σημαντικότερο το πρώτο "γιατί ήταν με "τον σταυρό στο χέρι"". Ο Δημητριάδης μπορεί ν' αποχαιρέτησε την ΑΕΚ, δεν έχει βρει ομάδα όμως "και αν ως το καλοκαίρι δε βρω, θα πάω σπίτι μου".

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια ανάσα από Μπομπό (2009-06-06 00:00:00.0)
Κοντά σε λύση (2003-07-24 00:00:00.0)
Στήριξη σε Τοχούρογλου (2002-01-24 00:00:00.0)
Πίστη για έξοδο στην Ευρώπη (2000-03-01 00:00:00.0)
Η μοίρα του προπονητή (1997-01-12 00:00:00.0)
Σε καλό δρόμο η ΑΕΚ (1996-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ