Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
"Αυτή τη φορά θα 'ναι για πολύ"

Με τον ενωμένο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα απαντούν και πάλι οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης στην πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Οσοι πίστευαν και διατυμπάνιζαν ότι οι αγρότες δε θα ξαναβγούν στους δρόμους διαψεύστηκαν. Ο νέος χρόνος ξεκινά αγωνιστικά. Ηδη προετοιμάζουν την πρώτη δυναμική αντίδραση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, με το παναγροτικό συλλαλητήριο στις 29 του μήνα. Ενα συλλαλητήριο που θα γίνει την ημέρα έναρξης της AGROTICA 97. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν από νωρίς στο χώρο της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, προκειμένου να εμποδίσουν την εγκαινίασή της από τον υπουργό Γεωργίας. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση πάνω στα αιτήματα που έχουν ήδη θέσει μέσα από τις προηγούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες στις 3 του Φλεβάρη θα κατεβάσουν στις πλατείες και τους δρόμους των χωριών τα αγροτικά τους μηχανήματα και στις 4 του μήνα θα μπλοκάρουν με τα τρακτέρ τις εθνικές οδούς και άλλα κομβικά σημεία, όπως τελωνεία, διόδια κλπ.

"Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο και προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως αυτή τη φορά θα ναι για πολύ. Στο χέρι της είναι η λύση", δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης Π. Πονερίδης.Ολες τις προηγούμενες μέρες αλλά και σήμερα ακόμη περισσότερο, οι αγρότες από τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που δε συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Δεκέμβρη, δηλώνουν πως θα μπούνε μαζικά και δυναμικά στον αγώνα. Αισιόδοξα και μαχητικά είναι τα μηνύματα και από τους αγρότες της Χαλκιδικής που τον Δεκέμβρη "απουσίαζαν". "Μας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι σε τούτο τον αγώνα θα είναι "παρών" για να ενισχύσουν τα μπλόκα όπου στηθούν. Μάλιστα ετοιμάζονται να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που όπως φαίνεται θα είναι πραγματικά μεγαλειώδες", κατέληξε ο Π. Πονερίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ