Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους ξεμπρόστιασαν!

Τα "εξ αμάξης" έσυραν προχτές οι πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών Μακεδονίας - Θράκης στους καρεκλοκένταυρους των διοικήσεων ΓΕΣΑΣΕ, Μαρίνο Γιαννακίδη και Παναγιώτη Πεβερέτο και της ΣΥΔΑΣΕ, Γ. Πήττα, που είχαν το "θράσος" να προσέλθουν στη σύσκεψη που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προετοιμασία των νέων αγροτικών αγώνων.

Τους κατάγγειλαν σαν δοτούς, εκλεγμένους στα χαρτιά, που δεν εκπροσωπούν τους αγρότες. Τους κατάγγειλαν ως διασπαστές του αγροτικού κινήματος και υπονομευτές του ηρωικού αγώνα των αγροτών.

Τους ονομάτισαν καρεκλοκένταυρους που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους και, γι' αυτό, έχουν μετατραπεί σε βαστάζους της αντιαγροτικής πολιτικής (ΕΕ και κυβέρνησης). Μάλιστα, τους ζητήθηκε να παραιτηθούν για να προχωρήσει η ενοποίηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος - κάτι που εμποδίζουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες για να κρατάνε τις καρέκλες τους.

"Τι ήρθατε να κάνετε εδώ όταν πριν φθάσετε έχετε δηλώσει πως καταδικάζετε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών;", ρώτησε χαρακτηριστικά ένας αγρότης, ο οποίος αποκαλύπτοντας την υπονομευτική τακτική των συμβιβασμένων πρόσθεσε: "Πριν έρθει εδώ ο Γ. Πήττας, έβγαλε ανακοίνωση και καταγγέλλει τις κινητοποιήσεις μας. Εδώ μέσα, τώρα, μας λέει πως, τάχα, στηρίζει τον αγώνα μας. Αλλά μόλις βγει έξω από τη σύσκεψη θα εξαφανιστεί... Ποια εμπιστοσύνη να σας δώσουμε; Φύγετε, δεν εκπροσωπείτε κανέναν αγρότη", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ