Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μηνύματα παναγροτικού ξεσηκωμού

Τελευταίες συσκέψεις προετοιμασίας του αγώνα στη Θεσσαλία και νέες αποφάσεις συμμετοχής και προετοιμασίας του αγώνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση προκαλεί με κρατική τρομοκρατία και κατασταλτικούς μηχανισμούς, αντί λύσεων στα αγροτικά προβλήματα

Με ένταση των προσπαθειών, η Πανθεσσαλική, οι νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και οι συντονιστικές των ηρωικών μπλόκων, σε μια τελική πανεξόρμηση σ' όλα τα χωριά της Θεσσαλίας, προετοιμάζουν τη μαζικότερη, από κάθε φορά, συμμετοχή στο νέο μεγάλο αγροτικό ξεσηκωμό για την αντιμετώπιση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων που η κυβέρνηση προκλητικά αρνείται. Η κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα των αγροτών, σε συνδυασμό με τη νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού των αγροτών και της κοινής γνώμης, με δηλώσεις για δήθεν ενισχύσεις και αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά, κυρίως, η οργάνωση κατασταλτικού μηχανισμού που συνδυάζεται με την απειλή χρήσης βίας, πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ τους αγρότες της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών για να προχωρήσουν πιο συντονισμένα και μαχητικά στη νέα κινητοποίηση, που αρχίζει την Τρίτη 28 Γενάρη και θα κλιμακωθεί από τις 4 Φλεβάρη, όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική ΣΕΑ.

Την Κυριακή, σε μια τελική σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτών που οργανώνει η Πανθεσσαλική, θα εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της κινητοποίησης για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών της περιοχής. Προηγούμενα, αύριο, η Πανθεσσαλική οργανώνει ευρύτατη σύσκεψη με εκπροσώπους μαζικών φορέων και επαγγελματικών ομάδων για τη στήριξη του αγροτικού αγώνα, που είναι κοινός, αφού η αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων στηρίζει και την οικονομία της περιοχής και τα εισοδήματα όλων των άλλων επαγγελματικών στρωμάτων.

Με τις αποφάσεις, που ήδη πάρθηκαν, τόσο από τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και άλλες συντονιστικές σε Πελοπόννησο και νησιά, στην Ηπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στη Στερεά, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, όλα βεβαιώνουν πως και η νέα αγροτική εξέγερση παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα και, μάλιστα, μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις από πριν. Είναι χαρακτηριστικό σχετικά ότι προχτές στη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Μακεδονίας - Θράκης οι πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών κατάγγειλαν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων σαν διασπαστές των αγροτικών αγώνων και βαστάζους της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης και ζήτησαν να παραιτηθούν, προκειμένου να προωθηθεί η ενοποίηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Σήμερα συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Νομού Ιωαννίνων, ενώ αύριο γίνεται παναγροτική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας για να οργανωθεί ο αγώνας των αγροτών. Στην Αρτα, ήδη, με απόφαση της ΣΕΑ, οργανώνεται συλλαλητήριο στις 28 Γενάρη, ενώ οι Βοιωτοί αγρότες, με απόφαση της ΣΕΑ του νομού, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις από τις 2 Φλεβάρη και κλιμακώνουν στην πορεία. Ετοιμοι να ξανακατέβουν άμεσα δηλώνουν και οι αγρότες της Βορειο-Κεντρικής Εύβοιας, ενώ στην Πελοπόννησο, στη Μεσσηνία, στο Αίγιο, στην Ηλεία και άλλους νομούς, ετοιμάζεται συντονισμένη κάθοδος των αγροτών σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ