Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ και είκοσι μέρες οι αγρότες έχουν αποφασίσει και διαμηνύσει πως ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματά τους με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που πρόβαλαν με τον ηρωικό αγώνα τους 25 μερόνυχτα στα μπλόκα. Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, στη διάρκεια του ηρωικού αγροτικού ξεσηκωμού αρνήθηκε πεισματικά και να συζητήσει τα αιτήματα ζωής των αγροτών και επέμεινε να δίνει δείγματα υποτέλειας απέναντι στα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εδωσε δείγματα μιας κυβέρνησης - υπαλλήλου των Βρυξελλών που, απλώς, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών της, αδιαφορώντας αν στη χώρα μας καταστρέφονται εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και ο σημαντικός κλάδος της αγροτικής οικονομίας συρρικνώνεται δραστικά.

Με την απόλυτη άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αιτήματα που, αν ικανοποιηθούν, δίνουν "ανάσα" σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες για να επιβιώσουν και ανοίγουν προοπτική για αντιμετώπιση του αγροτικού προβλήματος της χώρας, η κυβέρνηση καθίσταται υπεύθυνη για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Οι αγρότες και καλή πίστη έδειξαν και περιθώρια στην κυβέρνηση έδωσαν για να δείξει τις προθέσεις της. Ομως, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι και τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, απλώς, χρησιμοποίησαν το χρόνο για να εντείνουν την επιχείρηση εξαπάτησης και κοροϊδίας των αγροτών και της κοινής γνώμης. Για να εκβιάσουν, να πιέσουν και να εξαγοράσουν συνειδήσεις προκειμένου να διασπάσουν τον αγώνα των αγροτών. Και τελικά, όπως αποκαλύπτουν οι τελευταίες δηλώσεις της κυβέρνησης, για να οργανώσουν και επίσημο κρατικό τρομοκρατικό - κατασταλτικό μηχανισμό για να τρομοκρατήσουν τους αγρότες και να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στις νέες κινητοποιήσεις.

Αποκαλύπτεται, έτσι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνον ανεύθυνη και δόλια, αλλά και άκρως επικίνδυνη. Είναι η μοναδική υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των αγροτών που υποχρεώνονται να ξεσηκωθούν ξανά για να διεκδικήσουν αγωνιστικά λύσεις. Και φέρνει αποκλειστικά την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας από τις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσουν το μονόδρομο του συντονισμένου ενωμένου αγώνα ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα κόμματα θιασώτες του Μάαστριχτ. Είναι ένας αγώνας πατριωτικός για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, για να κρατηθούν οι αγρότες στα χωριά τους, για να μη φουντώσει η ανεργία με το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών που μεθοδεύεται. Γι' αυτό και, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εργαζόμενοι και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, βγάζοντας τα συμπεράσματά τους συνειδητοποιούν το χρέος τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης για την απόκρουση της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής που πλήττει όλη τη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνη απαντοχή ο αγώνας (2000-01-16 00:00:00.0)
ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1999-02-11 00:00:00.0)
Κακή αρχή με υπονομευτές και διασπαστές (1997-02-11 00:00:00.0)
ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ! (1997-02-08 00:00:00.0)
"Συνεχίζουμει μέχρι την τελική νίκη" (1997-01-30 00:00:00.0)
Μεγαλειώδες ξεκίνημα (1997-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ