Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Συνάντηση των πρωθυπουργών

ΛΙΜΑ.-

Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Ριουτάρο Χασιμότο, συναντάται σήμερα στο Τορόντο ο Πρόεδρος του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η κυβέρνησή του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην κρίση με τους αντάρτες της οργάνωσης "Τουπάκ Αμάρου", οι οποίοι κρατούν 72 ομήρους στην κατοικία του Ιάπωνα πρέσβη στη Λίμα από τις 17 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της περουβιανής προεδρίας, ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι θα εξετάσει με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό "τις διάφορες πτυχές της στρατηγικής που έχει χαραχτεί, προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη". Στη σημερινή συνάντηση, θα είναι παρόντες και τρεις άνθρωποι που θεωρούνται "κλειδιά" στις διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες: Ο υπουργός Παιδείας, Ντομίνγκο Παλέρμο, ο Καναδός πρεσβευτής στη Λίμα, Αντονι Βίνσεντ και ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Περού, Χουάν Λούις Σιπριάνι.

Η συνάντηση στο Τορόντο προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Ιάπωνα πρωθυπουργού και λίγες μέρες μετά τις επικρίσεις που έκανε ο ίδιος προς την κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι σχετικά με τον ανεπιτυχή - μέχρι σήμερα - χειρισμό της πολυήμερης κρίσης. Θα καταφέρει, άραγε, ο Ριουτάρο Χασιμότο να λυγίσει την άκαμπτη στάση που κρατά ο Περουβιανός Πρόεδρος σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας των 72 στην κατοικία του Ιάπωνα πρεσβευτή; Κάτι τέτοιο παραμένει, προς το παρόν, αμφίβολο, μια που ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι έχει κάνει σαφές με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στο βασικό αίτημα των ανταρτών της οργάνωσης "Τουπάκ Αμάρου": Την απελευθέρωση των 300 συντρόφων τους που κρατούνται σε φυλακές του Περού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ