Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
ΑντιΝΑΤΟική ένωση βουλευτών

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

"Οποιος επιβουλεύεται τη Ρωσία, θα αποκρουστεί με όλα τα μέσα, ακόμα και με τη χρήση των πυρηνικών όπλων", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ρωσικής Παλλαϊκής Ενωσης Σεργκέι Μπαμπούριν, σε συνέντευξη Τύπου στις 31 Γενάρη, με την ευκαιρία της δημιουργίας της Ενωσης "ΑντιΝΑΤΟ" από βουλευτές όλων των ΚΟ της Δούμας. Η Ενωση αυτή συγκροτήθηκε στις 24 Γενάρη σαν απάντηση στο γεγονός ότι μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, όχι μόνο δεν έγινε ο μετασχηματισμός σε βάθος του ΝΑΤΟ και να μετατραπεί σε πανευρωπαϊκή δομή συλλογικής ασφάλειας με την πλήρη συμμετοχή της Ρωσίας, αλλά, αντίθετα, αυξάνει συνεχώς την ισχύ του και προωθεί ενεργά και σταθερά τη "ζώνη ευθύνης του" προς Ανατολάς.

Οπως έγινε γνωστό, στη σύνοδο κορυφής των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλη στη Μαδρίτη, θα παρθεί απόφαση για την επίσημη πρόσκληση ορισμένων ανατολικοευρωπαϊκών χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η πρόθεση αυτή δημιουργεί πραγματική απειλή για την ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Σ' αυτές τις συνθήκες πρέπει να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις στενές κομματικές και ιδεολογικές διαφορές, με σκοπό την απόκρουση της επέκτασης του ΝΑΤΟ, που κανείς δεν την προκάλεσε, αναφέρεται στη Δήλωση της Ενωσης. Προς το παρόν έχουν υπογράψει τη Δήλωση αυτή 150 βουλευτές και αναμένεται να συμμετάσχουν σ' αυτή πάνω από 300.

"Το νόημα της ενέργειάς μας συνίσταται, φυσικά, στο να επιστήσουμε την προσοχή όχι μόνο της κοινής γνώμης, αλλά πρώτ' απ' όλα των κρατικών δομών για την αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ολόκληρης της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών", είπε ο Μπαμπούριν. Σύμφωνα με τα λόγια του, "οι στρατιωτικές δομές του ΝΑΤΟ, που έπρεπε να διατηρήσουν στις θέσεις τους και να μην προχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό προς Ανατολάς, όπως βεβαίωναν την ηγεσία της Σοβιετικής Ενωσης μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, σε αντίθεση με αυτές τις υποχρεώσεις, θα κάνουν το καλοκαίρι αυτού του χρόνου ένα άλμα προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς τα σύνορα των φίλων και συμμάχων μας. Σημαίνει ότι ανατρέπονται όλες οι διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες για τον περιορισμό των συμβατικών όπλων, των πυρηνικών και πολλά άλλα. Ανατρέπονται όχι με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά των κρατών τα οποία είναι υπέρ της επέκτασης του δυτικού στρατιωτικού συνασπισμού".

Ο Μπαμπούριν υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να επανεξετάσει το αμυντικό της δόγμα, το εξοπλιστικό δόγμα, διότι, αν στα σύνορα της Ρωσίας εμφανιστούν πρόσθετοι πύραυλοι και αεροπλάνα, θα χρειαστεί να κάνει το παν για να μη μειωθεί η ασφάλεια των πολιτών της. Αυτό, οπωσδήποτε θα ωθήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία στην αναζήτηση οργανωτικών δομών για την αποτροπή της απειλής των συνόρων της Ρωσίας από μέρους του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στο ερώτημα για τις νέες σκέψεις για το στρατιωτικό δόγμα, ο Μπαμπούριν σημείωσε: "Τασσόμαστε σήμερα κατηγορηματικά υπέρ των σκληρών μέτρων. Επειδή δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να επιβεβαιωθούν οι υποχρεώσεις της Σοβιετικής Ενωσης για τη μη χρήση των πυρηνικών όπλων, δηλαδή αυτό που είχε τη δύναμη να κάνει η Σοβιετική Ενωση, η Ρωσία δεν μπορεί να το κάνει. Γι' αυτό, οποιοδήποτε άτομο, που καθοδηγεί κάποιο κράτος και επιθυμεί να απειλήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να καταλάβει ότι θα αντιμετωπιστεί με οτιδήποτε διαθέτει η Ρωσική Ομοσπονδία, ακόμα και με τη χρήση των πυρηνικών όπλων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ