Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πλάτες" Σουμάκη σε εργολάβους

Βρίσκει "νόμιμες" τις επισκευαστικές εργασίες στο επιβατηγό λιμάνι του Βόλου!

"Νόμιμες", χαρακτηρίζουν τις επισκευαστικές εργασίες που εκτελούνται από εργολάβους στο Λιμάνι του Βόλου - με έγγραφη απάντησή τους προς το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά - ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Π. Ουσατζόπουλος!Ισχυρίζονται μάλιστα ότι και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εφαρμόζονται!

Το συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι - εκτός των άλλων - σύμφωνα με σχέδιο νόμου που ήδη έχει διαμορφωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και από το ΥΕΝ και προωθείται στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση του Μητρώου Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων, θα ρυθμιστούν θέματα αδειών, αλλά και με σαφήνεια προσδιορίζεται ότι επισκευές πλοίων εκτελούνται στα ναυπηγεία και στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες!Αρα, προκύπτει και από αυτό το στοιχείο ότι είναι παράνομη η εκτέλεση επισκευών στο επιβατηγό λιμάνι του Βόλου και σε όποιο άλλο λιμάνι της χώρας, που δε διαθέτει την απαραίτητη αναγκαία υποδομή.

Αναφέρει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν καταγγελίες και από φορείς και οργανώσεις του Βόλου, όπως από την Ενωση Μηχανοσιδηρουργών,ενώ έχει εκφραστεί και η αντίθεση του τοπικού Τύπου στην ταυτόχρονη εκτέλεση επισκευών και επιβατηγής χρήσης του ίδιου λιμενικού χώρου.

"Αυτό που ωθεί τον Στ. Σουμάκη - σημειώνεται τέλος - να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο είναι τα υπερκέρδη ορισμένων εργολάβων και πλοιοκτητών, τους οποίους ο ίδιος "φωτογραφίζει". Για μια ακόμα φορά καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ