Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει τις απολύσεις στην Π - Π

Τις απολύσεις 70 εργαζομένων στην άλλοτε κραταιά Πειραϊκή - Πατραϊκή από την εκκαθαρίστρια ΕΤΒΑ FINANCE,καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Η πολιτική ευθύνη - σημειώνει η Ομοσπονδία - ανήκει εξολοκλήρου στην κυβέρνηση, που μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, αρνείται πεισματικά να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. "Είναι σαφές - συνεχίζει - ότι στο όνομα της ιδιωτικοποίησης - αποκρατικοποίησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντί να δίνει προτεραιότητα στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, προτιμά την εκποίηση του ομίλου Π - Π, αφήνοντας την τύχη πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων να παίζεται και να κατανέμεται στα χέρια αεριτζήδων".

Η Π - Π, καταλήγει η Ομοσπονδία, μπορούσε να αποτελέσει κορμό στήριξης του κλάδου, όμως οι πιέσεις και τα συμφέροντα των ιδιωτών με τη στήριξη της κυβέρνησης, την έφεραν σ' αυτή την κατάσταση. "Αραγε - καταλήγει - δε βρέθηκε κανείς από τους... σοφούς τεχνοκράτες συμβούλους του υπουργείου για να εισηγηθεί στην κ. υπουργό ή δεν αφήνουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ