Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
Δραματική προειδοποίηση για την ασφάλεια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Και νέα παρέμβαση του συνδικάτου

Στα συνεχή εργατικά ατυχήματα που προκαλεί η ασύδοτη δράση των μεγαλοεργολάβων και η αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών, αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Α. Τασούλας,με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση τμήματος της σήραγγας που κατασκευάζεται στη Νεάπολη Συχαινών Αχαϊας από την εταιρία Κ. Ι. Σαραντόπουλος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι παρ' όλο που τα ατυχήματα είναι συχνά - για παράδειγμα η προαναφερθείσα κατάρρευση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε τμήμα της περιμετρικής μέσα σε ένα χρόνο - οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας δεν ελέγχουν και, πολύ περισσότερο, δε λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Ερωτώνται οι υπουργοί: Είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, για τη διερεύνηση των αιτιών των ατυχημάτων στα εργοτάξια της συγκεκριμένης εταιρίας, όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα; Επιπλέον, προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα - ποια και πότε - για καταλογισμό τυχόν ευθυνών;

Το συνδικάτο

Νέα δραματική προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη ζωή των οικοδόμων, η εντατικοποίηση της εργασίας και η πλήρης έλλειψη μέτρων ασφάλειας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας.Καταγγέλλει ιδιαίτερα την εταιρία "Εργοδυναμική",που παρά τ πρόσφατο δυστύχημα, συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο ασφαλείας στο έργο της ΔΕΥΑΠ.

Επίσης το συνδικάτο καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων για την πρόσφατη κατάρρευση της σήραγγας της περιμετρικής που κατασκευάζει η μεγάλη τεχνική εταιρία Κ. Ι. Σαραντόπουλος,όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. "Δημόσια τονίζουμε - σημειώνει - ότι την ώρα της κατάρρευσης εργάζονταν συνάδελφοί μας και κινδύνευσαν άμεσα. Ολοι ο εμπλεκόμενοι φορείς και υπουργεία ξέρουν τη σαθρότητα του εδάφους και υπεδάφους. Για ποια λοιπόν γεωλογικά φαινόμενα κάνουν λόγο; Ηταν αναμενόμενο ή απρόσμενο; Ποιος εγγυάται τη συνέχιση του έργου με ασφάλεια; ". Το συνδικάτο συνεχίζει καταγγέλλοντας ιδιαίτερα τον κυβερνητικό βουλευτή κ.Σπηλιόπουλο για τις απάνθρωπες και αποκρουστικές - όπως τις χαρακτηρίζει - δηλώσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ