Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Να αποσυρθεί αμέσως!"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εγκύκλιο της Τράπεζας Εργασίας, βάσει της οποίας αποκλείεται η πρόσληψη γυναικών

Σχετικά με την εγκύκλιο της Τράπεζας Εργασίας,βάσει της οποίας εξαιρούνται οι γυναίκες από τις διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλων γραφείου (!), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι "είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των νέων μέτρων αύξησης των κερδών των μονοπωλίων και υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Αποτελεί ένα γεγονός, το οποίο μαζί με χιλιάδες άλλα όμοιά του αποκαλύπτουν το στυγνό, κυνικό και ανελέητο πρόσωπο της πλουτοκρατίας και γενικά της κοινωνίας της εκμετάλλευσης.

Με τέτοια μέτρα - συνεχίζει η ανακοίνωση - βάλλονται επιπλέον η γυναικεία προσωπικότητα, το δικαίωμα στη μητρότητα, οι κατακτήσεις για τις γυναίκες, που η εργατική τάξη έχει πετύχει με σκληρούς αγώνες. Αυτό αποδείχνουν και οι χιλιάδες απολύσεις εγκύων γυναικών, που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στους εργασιακούς χώρους της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Η κατάπτυστη εγκύκλιος της Τράπεζας Εργασίας - καταλήγει η ανακοίνωση - πρέπει να αποσυρθεί αμέσως. Εχει υποχρέωση επίσης να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διεύρυνσή τους οι εργαζόμενες γυναίκες ένα δρόμο έχουν: Να συμπαραταχτούν με τους άνδρες της τάξης τους στον αγώνα κατά των μονοπωλίων. Να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και πάλης".

ΓΣΕΕ - ΕΚΑ

Για "ρατσιστική συμπεριφορά", καταγγέλλει την Τράπεζα Εργασίας η ΓΣΕΕ και την καλεί να αποσύρει τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Καλεί επίσης τους αρμόδιους να παρέμβουν για να εφαρμοστούν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις.

Την ανάκληση της ίδιας εγκυκλίου ζητά με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,το οποίο σημειώνει ότι "ο αποκλεισμός των γυναικών με μόνο αίτιο το φύλο τους παραπέμπει σε άλλες εποχές". Αναφέρει, επίσης, ότι αν η Τράπεζα επιμείνει, το ΕΚΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης και διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης στην εργασία.

Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός των γυναικών αποτελεί πάγια τακτική της συγκεκριμένης τράπεζας, με αποτέλεσμα το ποσοστό των γυναικών υπαλλήλων της να είναι εξαιρετικά μικρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ