Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να κρίνουν ανεπηρέαστα

Υπέρ της αδιάβλητης λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών και ενάντια στην πολιτική μείωσης του αριθμού των αναπηρικών συντάξεων οι συνταξιούχοι

"Το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων ήταν και είναι υπέρ της διασφάλισης του αδιάβλητου" για την "κρίση των ασθενών από τις επιτροπές", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας του ΙΚΑ, σχετικά με τα μέτρα που προτείνει ο διοικητής του ΙΚΑ Γ. Σολωμός για την αδιάβλητη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών που κρίνουν τους ασθενείς ασφαλισμένους.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει τη συμφωνία της με τις προτάσεις αυτές, ωστόσο δηλώνει ότι οι επιτροπές πρέπει "να κρίνουν ανεπηρέαστα και όχι να πιέζονται να κόβουν προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ανάπηρων συνταξιούχων".

Αυτός ο φόβος των συνταξιούχων, όπως σημειώνει η ομοσπονδία, επιβεβαιώνεται από "τη συγκρότηση σε μόνιμη βάση ειδικής επιτροπής, η οποία θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών" και η οποία θα μπορεί να ανατρέπει τις αποφάσεις της.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων τονίζει επίσης ότι "είναι καθαρή η πρόθεση του διοικητή του ΙΚΑ να κάνει πράξη την πολιτική της κυβέρνησης να μειώσει όσο μπορεί τις αναπηρικές συντάξεις" και ζητά να επανέλθουν τα προηγούμενα ποσοστά αναπηρίας, αντί του 80% που ισχύει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ