Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΟΒΣΑ)
H κινητοποίηση των ΕΒΕ έστειλε δυναμικό μήνυμα

Εάν δεν αλλάξει η ρότα των κυβερνητικών πολιτικών σε μια άλλη πολιτική φιλολαϊκής και αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι δεν έχουν άλλο δρόμο πια από το συνεχή, επίμονο και ενωτικό αγώνα, μαζί με όλα τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ασκούμενες πολιτικές.Αυτό είναι το μήνυμα, που έστειλαν οι βιοτέχνες στην κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση, με το πρόσφατο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, σύμφωνα με τις θέσεις και απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση αυτή, που έγινεγια να εκτιμήσει τις τελευταίες κινητοποιήσεις των ΕΒΕ και να καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες.

Μεταφέροντας το κλίμα της συνεδρίασης, στην οποία εκτιμήθηκε η πανελλαδική κινητοποίηση των ΕΒΕ, η ΟΒΣΑ, με σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα μέλη της:

  • Χαρακτήρισαν παραπάνω από ικανοποιητική την κινητοποίηση, αν παρθούν υπ' όψη οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις και ότι το κλείσιμο σε ολόκληρη την Ελλάδα κυμάνθηκε σε ποσοστά πάνω από 50%.
  • Κατήγγειλαν τη στάση της ΕΣΕΕ, καθώς και κάποιων συνδικαλιστικών στελεχών από το χώρο των ΕΒΕ, που επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στην επιτυχία της κινητοποίησης. Ετσι, επισημάνθηκε, παρά τη στάση της διοίκησης της ΕΣΕΕ και τις προσπάθειές της να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρων, οι μικρέμποροι σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συμμετοχή τους, καταδίκασαν στην πράξη τέτοιες ενέργειες και έδειξαν ότι η βάση του κινήματος είναι ενωμένη.

Στην ίδια συνεδρίαση, η ΟΒΣΑ έβαλε ένα πεντάμηνο πρόγραμμα δράσης, στα πλαίσια του οποίου θα κινηθούν όλες οι ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Μέχρι το τέλος του Μάρτη θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι ΓΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της ΟΒΣΑ, τις οποίες θα παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
  • Σ' αυτό το πεντάμηνο θα πρέπει μέσα από την επικύρωση των ΓΣ να πραγματοποιηθούν και άλλες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως 24ωρος αποκλεισμός κεντρικών εφοριών, της Τράπεζας της Ελλάδας και του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο μη πληρωμής στα ταμεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη φορολόγηση των ΕΒΕ.
  • Το ΔΣ της ΟΒΣΑ συγκρότησε επιτροπές κλάδων για την εξέταση των ειδικών προβλημάτων της βιοτεχνίας κατά κλάδο, όπου και θα πραγματοποιηθούν επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, για να ασκηθεί πίεση για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Οι ίδιες επιτροπές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ανά κλάδο.
  • Η ΓΣ της ΟΒΣΑ θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ