Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μετρούν κουκιά οι υποψήφιοι

Σήμερα τα στελέχη της ΝΔ ψηφίζουν για την ανάδειξη 1.300 συνέδρων, που θα προστεθούν στους 2.200 "εξ οφίτσιο" συνέδρους. Με παρουσία στο συνέδριο θα στηρίξει τον Γ. Σουφλιά ο Κ. Μητσοτάκης

Την πρόθεσή του να παρέμβει ενεργά στις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ γνωστοποίησε χτες ο Κ. Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που σήμερα τα στελέχη του κόμματος ψηφίζουν για την ανάδειξη των 1.300 επιπλέον συνέδρων που θα προστεθούν στους 2.200 "εξ οφίτσιο" συνέδρους που είναι ήδη γνωστοί.

Τα επιτελεία όλων των υποψηφίων χτες ασχολούνταν με το πώς θα επηρεάσουν όσο γίνεται περισσότερα στελέχη και το παρασκήνιο - όπως είναι φυσικό - είναι έντονο. Με βάση τη συμφωνία κορυφής Εβερτ, Σουφλιά, Βαρβιτσιώτη για την εκλογή επιπλέον συνέδρων, στη διαδικασία συμμετέχουν μόνο τα τριμελή προεδρεία ή τα επταμελή συμβούλια των οργανώσεων και όχι όλα τα μέλη των οργανώσεων. Ετσι από σήμερα το βράδυ αναμένεται να ζήσουμε σκηνές ανάλογες με αυτές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κάθε επιτελείο θα "διαρρέει" τα νούμερα που θα επιθυμεί, προκειμένου να αποκτήσει "ψυχολογικό προβάδισμα". Πάντως άσχετα με τα νούμερα που από κάθε πλευρά θα διαρρέουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τοπίο δε θα έχει ξεκαθαρίσει, καθώς τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το συνέδριο πολλά μπορούν να αλλάξουν και τίποτα δεν αποκλείει στελέχη που δηλώνουν υπέρ του ενός υποψηφίου να μετακινηθούν στην πορεία.

Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χτες, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, ανακοίνωσε ότι όλα όσα αφορούν "την πορεία της παράταξης και την πορεία της χώρας θα τα πω στο συνέδριο της ΝΔ". Μέχρι χτες ο Κ. Μητσοτάκης απέφευγε να ανακοινώσει τις προθέσεις του για το εάν θα πάρει ή όχι μέρος στο συνέδριο, παρόλο που δημόσια τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Γ. Σουφλιά. Η χτεσινή αποσαφήνιση των προθέσεών του δείχνει πως ο επίτιμος πρόεδρος εκτιμάει ότι ο Γ. Σουφλιάς έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί και γι' αυτό το λόγο σπεύδει να του προσφέρει τη στήριξή του. Επειδή η εκλογή του προέδρου θα γίνει την πρώτη μέρα του συνεδρίου και θα προηγηθούν τοποθετήσεις μόνο από τους υποψήφιους προέδρους, ο Κ. Μητσοτάκης ή θα ζητήσει την τροποποίηση του κανονισμού ή θα τοποθετηθεί για τα εσωκομματικά με δήλωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ