Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διεκδικούν ρόλο μικρού ιμπεριαλιστή

Με αφορμή τα όσα αποκαλυπτικά είπε προχθές ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη και το βήμα του 4ου Συνεδρίου επιχειρηματικής δράσης, για το ρόλο που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση."Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "προχώρησε" ένα βήμα "μπροστά". Ο κ. Σημίτης όχι μόνο αποδέχτηκε το ρόλο που επιφυλάσσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τη χώρα μας σαν τόπο διαμετακομιστικού κέντρου της "οικονομικής διείσδυσής" τους στα Βαλκάνια, αλλά διεκδίκησε για την Ελλάδα και το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή στην περιοχή.

Εγγύηση γι' αυτό, η προσπάθεια αταλάντευτης εφαρμογής της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας - παρά τη συνεχιζόμενη πληθώρα αντιδράσεων από πλατιά λαϊκά στρώματα - αλλά και η υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής δραστηριότητας στην περιοχή από την κυβέρνηση.

Φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί το δυνάμωμα και η ανάπτυξη της λαϊκής παρέμβασης, καθώς και ο συντονισμός της δράσης σε ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Το μέτωπο των εργαζομένων είναι η πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ