Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολα για όλα τα παίζουν οι υποψήφιοι

Μια μέρα πριν την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ στο αυριανό συνέδριο και ενώ δεν έχουν λήξει τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος οι μνηστήρες της προεδρίας συνέχισαν τις επαφές της τελευταίας στιγμής με τους συνέδρους, ενώ δεν παρέλειψαν και τις καθιερωμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις.

Οπως είναι φυσικό, για προφανείς λόγους προπαγάνδας και χτες τα επιτελεία των υποψηφίων έλεγαν ότι όλοι θα βγουν νικητές παρ' όλο που ο στενός πυρήνας του κάθε υποψηφίου γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία για τον νικητή της αναμέτρησης. Το δικό του βάρος υπέρ του Γ. Σουφλιά έριξε χτες και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, με τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤΕΝΝΑ ενώ ο Μ. Εβερτ εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και σήμερα ο Γ. Σουφλιάς θα είναι στο ΜΕΓΚΑ ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική πασαρέλα των υποψηφίων από την οποία απουσίασε κάθε πολιτική πρόταση για την έξοδο της ΝΔ από την κρίση.

Ο πρόεδρος του κόμματος επιμένει, έστω και την τελευταία ώρα, να μην ασχολείται φανερά τουλάχιστον με τα της εκλογής, παίζοντας ως τελευταίο χαρτί το ρόλο του "υπεύθυνου ηγέτη" που ασχολείται μόνο με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Οσον αφορά τη φημολογία περί ήττας του Μ. Εβερτ στο συνέδριο συνεργάτες του απαντούσαν λακωνικά ότι "Κυριακή κοντή γιορτή", εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία τους για την αυριανή αναμέτρηση.

Ο Γ. Σουφλιάς χτες μίλησε σε εκδήλωση της ΔΑΠ στη Νομική, όπου και έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του, το οποίο συνοψίζεται στη φράση "εγώ μπορώ να κερδίσω τον Κ. Σημίτη". Τις τελευταίες μέρες το επιτελείο του Θεσσαλού πολιτικού προβάλλει ολοένα και περισσότερο αυτό το επιχείρημα καθώς εκτιμάει ότι είναι το επιχείρημα που έχει τη μεγαλύτερη πέραση στους συνέδρους της ΝΔ που βλέπουν το κόμμα τους να είναι από το 1981 - με εξαίρεση την τριετία Μητσοτάκη - εκτός εξουσίας.

Στην Κρήτη πήγε χτες ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος σήμερα οργανώνει δεξίωση με καλεσμένους όλους τους συνέδρους σε κεντρικό ξενοδοχείο. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ηράκλειο, αναφερόμενος στην υποψιότητά του είπε ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ έχει κάνει ήδη την επιλογή τους για να γυρίσουμε σελίδα". Σχολιάζοντας τις απόψεις Μάνου περί διάσπασης της ΝΔ σε περίπτωση μη εκλογής του Γ. Σουφλιά είπε ότι το κόμμα "δεν έχει κανέναν κίνδυνο διάσπασης".

Στο μεταξύ έληξε η υπόθεση της ένστασης του Σ. Κούβελα κατά της εκλογής του Μ. Εβερτ ως βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης, καθώς το εκλογοδικείο ομόφωνα απέρριψε τη σχετική ένσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ