Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορία σε τρεις ενότητες

Εκθεση με τίτλο "Η επανάσταση του 1821 στο βρετανικό Τύπο",παρουσιάζει, στα πλαίσια ενός τρίπτυχου εκθεσιακού συνόλου, το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζονται 35 φύλλα που καλύπτουν την περίοδο 1821-1827 των εφημερίδων "The Times", "The Philanthropie Gazete", "The Aberdeen Cronicge", "The Edimbourgh Advertiser", "Suplement to the Times" και "The Edimboyrgh Wekly Joyrnal".Οι εφημερίδες ανήκουν στη συλλογή του συλλέκτη Βύρωνα Μήτου.

Οι γνώστες της αγγλικής γλώσσας, που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, από τα πρωτότυπα φύλλα των εφημερίδων, εικόνες από τον αγώνα των αγωνιστών του '21, αλλά και από τη ζωή ολόκληρου του έθνους. Επίσης, μέσα από τα άρθρα φωτίζονται άγνωστες πτυχές του Ελληνικού Αγώνα που αναπτύχθηκε στη Νότια Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Το δεύτερο μέρος του τρίπτυχου αυτού εκθεσιακού συνόλου θα παρουσιαστεί τον Απρίλη και έχει ως θέμα "Εικόνες της εμπορικής ζωής της πόλης στο παρελθόν".Το τρίτο, και τελευταίο, μέρος παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη δημιουργία του Γ Γυμνασίου Θηλέων και έχει τίτλο "Η ιστορία της εκπαίδευσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ