Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεος ΣΥΝεταίροι!

Λοιπόν, το κυρίαρχο θέμα του τελευταίου, νόθου Συνεδρίου της ΓΕΣΑΣΕ ήταν η θέση που θα έπαιρνε η παράταξη της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας" (ΛΑΕ), αν θα συμμετείχε ή όχι η παράταξη στα όργανα της Συνομοσπονδίας. Γι' αυτό οργάνωσαν το νέο νόθο συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι του! Αυτά ισχυρίζεται ο υπεύθυνος - να σου πετύχει... - καθοδηγητής του Αγροτικού του ΣΥΝ, Δ. Προβατάς, για να δικαιολογήσει, προφανώς, τη συνενοχή της παράταξής του. Αλλά, γνωρίζει πολύ καλά ο ΣΥΝεταίρος ότι η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" συμμετέχει στη Συνομοσπονδία - σ' όλους τους αγροτικούς συλλόγους και τις δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες τους. Και, ότι βεβαίως, από το προηγούμενο Συνέδριο απέχει από τη διοίκηση και καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις εκλογής νόθων διοικήσεων με αντιπροσώπους πλαστούς - εκλεγμένους, στις περισσότερες των περιπτώσεων στα χαρτιά, χωρίς να γίνουν γνήσιες εκλογές.

***

Γι' αυτό ο ΣΥΝεταίρος (του ΠΑΣΟΚ) Δ. Προβατάς προσπαθεί να εξαπατήσει και τους αναγνώστες της "Αυγής", όταν υποστηρίζει πως, τάχα, περίμενε να συμμετέχει η ΛΑΕ στο συνέδριο - μαϊμού, όταν εκ των προτέρων η ΛΑΕ είχε καταγγείλει το νόθο συνέδριο, ζητώντας να προηγηθούν γνήσιες εκλογές πριν το συνέδριο... Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο καθοδηγητής του ΣΥΝ ψάχνει για συνενόχους και, στην καλύτερη περίπτωση, επιχειρεί εκ των υστέρων, να δικαιολογήσει την "αμαρτωλή" συμμετοχή της παράταξής του στο νέο νόθο συνέδριο. Και για να το πετύχει αυτό, εκτός των άλλων, με λαθροχειρίες επιχειρεί να χρεώσει στη "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" την ευθύνη για την κατάσταση παράλυσης και διάλυσης της ΓΕΣΑΣΕ, επειδή - λέει - δε δέχτηκε να συμμετέχει στο νόθο Συνέδριο για το (ξανα) μοίρασμα των καρεκλών όπως κάνουν οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι.

***

Από κει και πέρα ο "κεντροαριστερός" υπεύθυνος του ΣΥΝ (προσποιείται και...) διαπιστώνει πως "η ΛΑΕ (αναγκάζεται και) λειτουργεί σε συνεργασία με τον ταξικό αντίπαλο (εννοεί τη ΝΔ) στις Συντονιστικές Επιτροπές"! Κι επειδή οι... "ταξικοί αντίπαλοι" δεν το καταλαβαίνουν, σπεύδει να τους προειδοποιήσει: Αν, παρ' ελπίδα, έρθει το κόμμα τους στην εξουσία θα είναι αυτοί, οι Νεοδημοκράτες, "υπονομευτές", "κυβερνητικοί συνδικαλιστές" ή "πυροσβεστικός μηχανισμός των αγροτικών αγώνων" όπως είναι σήμερα οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι... Ας προσέχουν, λοιπόν, οι εταίροι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να φυλάγονται από τους κομμουνιστές προειδοποιεί ο Δ. Προβατάς! Ελεος ΣΥΝ - εταίροι!

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νόθες εκλογές ΣΥΝεταίρων (1998-02-05 00:00:00.0)
Φιάσκο με το νόθο συνέδριο (1997-02-21 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν τη νοθεία! (1995-02-14 00:00:00.0)
Θα ολοκληρώσουν το εκλογικό πραξικόπημα; (1995-02-11 00:00:00.0)
Kαταδικάζεται η νοθεία (1995-02-09 00:00:00.0)
Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη νοθεία (1995-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ