Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΣΑΣΕ
Φιάσκο με το νόθο συνέδριο

Ολοκλήρωσαν χτες την επιχείρηση εκλογής, για δεύτερη φορά, νόθας διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ οι ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίροι

Ολοκλήρωσαν χτες το φιάσκο με το συνέδριο που μεθόδευσαν "εκτάκτως"... στη ΓΕΣΑΣΕ τα αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, για να υφαρπάσουν ξανά για τα επόμενα τρία χρόνια τη διοίκηση της κορυφαίας αγροτικής οργάνωσης. Με αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί πριν το προηγούμενο συνέδριο και, μάλιστα, οι περισσότεροι στα χαρτιά, αντί με γνήσιες νόμιμες εκλογές, οι ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίροι εξέλεξαν χτες, για δεύτερη φορά, νόθα διοίκηση στη ΓΕΣΑΣΕ. Οι αντιπρόσωποι της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας", καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές - καλπονοθευτικές μεθοδεύσεις, ως γνωστόν, δε συμμετείχαν για να μη νομιμοποιήσουν την παρανομία. Αντίθετα, ως μοναδικό τρόπο να βγει η ΓΕΣΑΣΕ από το αδιέξοδο πρότειναν να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, που να αναλάβει να διενεργήσει γνήσιες δημοκρατικές εκλογές σ' όλους τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη ΓΕΣΑΣΕ. Οπως είναι γνωστό, το "συνέδριο" οργάνωσαν οι υποτακτικοί της κυβέρνησης, δύο χρόνια μετά την εκλογή της προηγούμενης νόθας διοίκησης - αντί ένα χρόνο που είχαν, υποτίθεται, δεσμευτεί - και ένα χρόνο πριν λήξει τυπικά η θητεία τους. Ο στόχος ήταν να προλάβουν την εκλογή των νέων αντιπροσώπων από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συνεταιρισμών, που θα γινόταν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Κι αυτό για το φόβο ότι, πιθανότατα, δε θα επανεκλέγονταν πολλοί απ' όσους συμμετέχουν σήμερα στη νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, για να μπορέσουν να επανεκλεγούν στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό επιδίωξαν με το "πρόωρο" συνέδριο, αφού εξασφάλισαν την εκλογή τους από τους ίδιους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στο προηγούμενο νόθο συνέδριο - οι περισσότεροι από αυτούς είναι "πλασματικοί", εκλεγμένοι απλώς... στα χαρτιά και όχι με γνήσιες εκλογές στους αγροτικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες.

Ετσι, χτες, παρά τη γενική κατακραυγή για τις αντισυνδικαλιστικές - αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την παράταση της ανωμαλίας στην κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών, οι ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίροι προχώρησαν και επανεξέλεξαν εαυτούς... στη "νέα" διοίκηση στη ΓΕΣΑΣΕ. Ο τρόπος που οργανώθηκε το "συνέδριο", αλλά και όσα έγιναν - κυρίως όσα δεν έγιναν... - στη διάρκειά του, επιβεβαιώνουν ότι μοναδικός στόχος της "επιχείρησης νόθο συνέδριο", για μια ακόμα φορά, είναι να κρατηθεί η ΓΕΣΑΣΕ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών. Κι ακόμα χειρότερα, να μετατραπεί η οργάνωση σε στήριγμα της κυβέρνησης για το πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η "απελθούσα" διοίκηση στην εισήγησή της δεν έκανε καν τον κόπο να δικαιολογήσει, είτε να αναφερθεί, γιατί προχώρησαν σε πρόωρο συνέδριο, αφού τίποτα δεν άλλαξε ούτε στους στόχους και τις επιλογές τους, ούτε βέβαια στη στάση τους απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, την οποία εξωραϊζουν και στηρίζουν σε κάθε περίπτωση. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι πως, ενώ η πρώτη μέρα του συνεδρίου πέρασε με τους... "πανηγυρικούς" των εκπροσώπων των κομμάτων - το ΚΚΕ βεβαίως δεν παραβρέθηκε - και άλλων φορέων, χτες η συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα κράτησε, όλο κι όλο, μόλις... 45 λεπτά της ώρας με τις ομιλίες 5 αντιπροσώπων! Εκείνο που φάνηκε ότι ενδιέφερε τους "συνέδρους" ήταν να τελειώνουν στα γρήγορα, να ψηφίσουν για επανεκλογή διοίκησης για να φύγουν - αυτός ήταν και ο λόγος της σύναξης που οργανώθηκε...

"Φυσικά, η επανεκλογή τέτοιας διοίκησης, που δεν εκφράζει τους αγρότες και τα πραγματικά συμφέροντά τους, μπορεί τυπικά να εξασφαλίζει στην κυβέρνηση ότι δε θα βρει αντίσταση από μια υποταγμένη ΓΕΣΑΣΕ. Ομως, αυτό δεν πρόκειται να κάμψει και την αντίσταση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, που, όπως έγινε και στο προηγούμενο διάστημα, θα οργανωθεί μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και, βεβαίως, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και πρώτα απ' όλες, από την Πανθεσσαλική", υπογράμμισε αγροτικό στέλεχος της ΛΑΕ, που εξήγησε ότι ο αγώνας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη ΓΕΣΑΣΕ θα συνεχιστεί από τα κάτω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεος ΣΥΝεταίροι! (1997-03-28 00:00:00.0)
"Συνέδριο" ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών (1997-02-19 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν τη νοθεία! (1995-02-14 00:00:00.0)
Θα ολοκληρώσουν το εκλογικό πραξικόπημα; (1995-02-11 00:00:00.0)
Kαταδικάζεται η νοθεία (1995-02-09 00:00:00.0)
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΣΑΣΕ (1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ