Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΒΙΣΑΛΤΙΣ
Πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργείου Γεωργίας

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου

Σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτουν σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργείου Γεωργίας, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν με τα "Εκκοκιστήρια Βισάλτις" του Νομού Σερρών ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,αναπτύσσοντας χτες στη Βουλή σχετική επίκαιρη ερώτηση.

"Στην περίπτωση της εταιρίας ΒΙΣΑΛΤΙΣ - τόνισε - υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες του υπουργείου σας, καθώς και ποινικές, γιατί παρά τη ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση να μην μπορεί κανένα εκκοκκιστήριο να συγκεντρώνει βαμβάκι χωρίς να κατατεθούν οι αναγκαίες εγγυητικές επιστολές από μέρους του, από τις 4/11/96 έως τις 6/12/96 η προαναφερόμενη εταιρία - χωρίς να καταθέσει τις εγγυητικές επιστολές - προχώρησε στη συγκέντρωση 1,7 εκατομμυρίων κιλών βαμβακιού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να αποζημιωθούν οι αγρότες. Επίσης, παρά την προσπάθεια των αγροτών να δεσμευτεί το προϊόν, με παρέμβαση των δικαστικών αρχών πουλήθηκε η παραγωγή και οι αγρότες αυτή τη στιγμή είναι ξεκρέμαστοι".

Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι τα προαναφερόμενα δεν είναι το μοναδικό κρούσμα. "Σε χειρότερη έκταση - είπε - είναι η κατάσταση με την ΑΛΦΑ ΓΚΡΕΙ του Κλωναρίδη, στο Νομό Δράμας, που συγκέντρωσε πέντε εκατομμύρια κιλά. Αυτή τη στιγμή έχει πληρώσει ένα μέρος του χρέους το οποίο έφτανε στο ένα δισεκατομμύριο".

Καταλήγοντας ο Στ. Παναγιώτου επισήμανε ότι στη συζήτηση θα έπρεπε να είναι παρών ο υπουργός Γεωργίας, ο οποίος χαρακτήριζε μαφία του βαμβακιού τους βαμβακοπαραγωγούς, τη στιγμή που η μαφία βρίσκεται αλλού, σε εκείνους που κερδίζουν στην πλάτη του βαμβακοπαραγωγού.

Ο υφυπουργός

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Γεωργίας, Δ. Σωτηρλής, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, ισχυριζόμενος ότι η εκκοκκιστική επιχείρηση Νιγρίτας Βισάλτις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά που προβλέπονται στην περιφερειακή υπηρεσία του οργανισμού βάμβακος κι έτσι δόθηκε η άδεια για να αρχίσει την εργασία της. Παρ' όλα αυτά όμως - κρατώντας προφανώς κάποια επιφύλαξη για το πώς έχουν τα πράγματα - σημείωσε: "Σε κάθε όμως περίπτωση, όπου υπάρχουν υπεύθυνοι θα βρούμε άκρη... Θα κάνουμε τους ελέγχους εκείνους που χρειάζονται. Σε κάθε όμως περίπτωση θα φροντίσουμε και οι παραγωγοί να μη μείνουν απλήρωτοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ