Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στην αλληλοϋποστήριξη και τον κοινό αγώνα η λύση

Συναντήσεις με τις διοικήσεις του ΔΣΑ και της ΕΣΗΕΑ, αλλά και μεγάλη σύσκεψη με εκπροσώπους οργανώσεων εργαζομένων, ΕΒΕ, επιστημονικών και άλλων συλλόγων, την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα

Συναντήσεις με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (στη 1.30 μ.μ.) και με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (στις 4 μ.μ.), θα έχει την Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών,προκειμένου να ενημερώσει και να ζητήσει τη βοήθεια αυτών των φορέων, στην ανάδειξη του αγροτικού προβλήματος και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στις διώξεις και δίκες σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς και της δολιοφθοράς των ΜΑΤ στα τρακτέρ στη διάρκεια της τελευταίας αγροτικής κινητοποίησης.

Την ίδια μέρα, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και εκπροσώπων οργανώσεων εργαζομένων, ΕΒΕ, επιστημονικών και άλλων συλλόγων.

Σε πρόσκλησή της προς αυτούς τους φορείς, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, αναφέρει:

"Είναι γνωστή η οξύτητα του αγροτικού προβλήματος, καθώς και τα μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια που αυτό πυροδότησε.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί εξαιτίας της συγκεκριμένης καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

Το πρόβλημα στον αγροτικό τομέα είναι καθολικό, αφορά όλες τις καλλιέργειες, την ίδια την προοπτική της αγροτιάς και συνολικά τη δομή και παραγωγή στη χώρα μας.

Στόχος αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, που συμπυκνώνονται στο Πρόγραμμα Σύγκλισης, στην ΚΑΠ, στην ΓΚΑΤΤ και συνολικά στη Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι το βίαιο άμεσο ξεκλήρισμα πάνω από 450.000 αγροτικών νοικοκυριών, μικρού και μεσαίου κλήρου, με αντικειμενικό σκοπό, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, που τελικά θα ελέγξουν και την αγροτική παραγωγή, όπως τη βιομηχανία και το εμπόριο, μετατρέποντας σε κολίγους τους σημερινούς αγρότες.

Η αγροτιά της χώρας μας με πρωτοπορία τους Θεσσαλούς αγρότες θα παλέψει για να μην επιτρέψει την εφαρμογή αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Το έδειξε με τους μαζικούς και ηρωικούς αγώνες που έκανε το προηγούμενο διάστημα, θα το δείξει και στην πορεία.

Ομως το πρόβλημα δεν είναι στενά αγροτικό, αφορά ολόκληρο το λαό της χώρας μας. Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αρνητικές επιδράσεις στο δικαίωμα για δουλιά, στο εισόδημα, στην ίδια την ύπαρξη πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Η συρρίκνωση της Γεωργίας θα σημάνει καταστροφή για εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες, μαζική αύξηση της ανεργίας, αλυσιδωτές επιπτώσεις σ' ολόκληρο το λαό.

Η κυβέρνηση χτύπησε με όλα τα μέσα τον ηρωικό αγώνα της αγροτιάς. Είναι γνωστές οι βάρβαρες επιθέσεις ενάντια στα τρακτέρ, η χυδαία υβριστική φρασεολογία, η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, οι συλλήψεις, οι χιλιάδες δίκες και καταδίκες, η προσπάθειά της να στρέψει τμήματα του λαού ενάντια σ' αυτούς που αγωνίζονται, με το λεγόμενο "κοινωνικό αυτοματισμό" κλπ.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, θεωρούμε επιβεβλημένη μια συνάντηση μαζί σας, ως εκπροσώπους των εργαζομένων σ' όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, για να σας ενημερώσουμε για την πορεία του αγώνα και να συζητήσουμε τα κοινά σημεία και συμφέροντα με στόχο την αλληλοϋποστήριξη και τον κοινό αγώνα για τη λύση των καυτών και οξυμένων προβλημάτων μας.

Με τις παραπάνω σύντομες σκέψεις που πιστεύουμε ότι θα πλουτιστούν κατά τη συνάντησή μας, σας καλούμε την Τρίτη 25 Φλεβάρη '97, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, οδός Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλ. Κάνιγκος και ώρα 6.30 μμ, στη σύσκεψη φορέων που οργανώνουμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασισμένοι για αγώνα μέχρι τη νίκη (1998-01-11 00:00:00.0)
Αρχή νέων αγροτικών αγώνων (1997-08-29 00:00:00.0)
Προς τι η έκπληξη; (1997-07-16 00:00:00.0)
"Τσαλάκωσαν" τα σχέδια καταστολής (1997-02-05 00:00:00.0)
Αταλάντευτοι στο αγώνα μέχρι τη δικαίωση (1996-12-18 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν μαχητικά (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ