Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πήγε, είδε και απήλθε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Με τη βεβαιότητα ότι θα συλληφθούν οι δράστες της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα μαφιόζικης επίθεσης στην οικογένεια του διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου επέστρεψε χτες το βράδυ στην Αθήνα η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας, μετά τη σύντομη επίσκεψή τους στο Ηράκλειο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ι. Παπαδογιαννάκη και τον αρχηγό της Αστυνομίας Α. Βασιλόπουλο, ενημερώθηκε από τα στελέχη της Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών, άκουσε από τον περιφερειάρχη τα προβλήματα της εγκληματικότητας και το απόγευμα επισκέφθηκε, στο νοσοκομείο, τη σύζυγο του αστυνομικού Γεωργία Σολδάτου.Ο υπουργός συνομίλησε κατ' ιδίαν και με τον Κωνσταντίνο Σολδάτο και του επέδωσε επιταγή αξίας ενός εκατομμυρίου δραχμών ως ένδειξη συμπαράστασης στις κρίσιμες ώρες που περνά.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Ηράκλειο, εκτός από τους ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας συμμετείχαν οι βουλευτές Ι. Κουράκης, Δ. Σαρρής και Μ. Φραγκιαδουλάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Καμπέλης, ο νομάρχης Ηρακλείου Γ. Γαρεφαλάκης, ο δήμαρχος Κ. Ασλάνης κ.ά. Ο Γ. Ρωμαίος μίλησε, επίσης, σε συγκέντρωση αξιωματικών της Αστυνομίας που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Χτες, έφυγαν από το Ηράκλειο οι πυροτεχνουργοί, παίρνοντας μαζί τους τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που θα εξεταστούν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Συνεχίστηκαν, επίσης, οι προσαγωγές υπόπτων.

Ο Κ. Σολδάτος, όπως είχαμε επισημάνει και χτες, κρατά ο ίδιος το κλειδί για την επιτυχή έκβαση των ερευνών, καθώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχει υποδείξει στους συναδέλφους του το χώρο από τον οποίο υποψιάζεται ότι προέρχονται οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης. Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα συλληφθούν οι δράστες, ενώ αξιωματικοί της Αστυνομίας άφησαν να εννοηθεί ότι, αν τους ευνοήσει και ο παράγοντας τύχη, οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες είναι φυσικό αυτές να μην περιορίζονται μόνο στο νησί. Το τυφλό χτύπημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας.

Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκθείασε το έργο της Αστυνομίας στο νησί και διαβεβαίωσε την τοπική κοινωνία ότι η αστυνομία θα συνεχίσει ακάθεκτη τη δράση της παρά τα χτυπήματα που δέχεται. Αναφερόμενος στην οπλοκατοχή και στην καλλιέργεια χασίς είπε ότι "αυτά είναι τα δύο προβλήματα της Κρήτης και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε". Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εγκληματικότητα στην Κρήτη διογκώνεται σκόπιμα, ενώ παρατηρείται μείωση των δεικτών της τα τρία τελευταία χρόνια!

Προφανώς, ο υπουργός παραπλανήθηκε από τη στατιστική των αριθμών που του επέδειξαν οι επιτελείς της Αστυνομίας στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια των ιδίων να κερδίσουν την εύνοιά του, εν όψει των επικείμενων ετήσιων τακτικών κρίσεων των αξιωματικών. Η ωραιοποίηση της κατάστασης και μάλιστα μετά από ένα τέτοιο φοβερό γεγονός προκαλεί, όχι μόνο εύλογα ερωτηματικά για τη σοβαρότητα των ανθρώπων που την προωθούν, αλλά δημιουργεί και ανησυχία, καθώς προέρχεται από ανθρώπους που είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ενώ είναι γνωστό ότι το οργανωμένο έγκλημα διαπλέκεται πλέον με τα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα μεγαλόσχημων παραγόντων του νησιού, η ηγεσία του υπουργείου αντί να ζητήσει ευθύνες από όλους εκείνους, που ανέχθηκαν είτε έθρεψαν αυτήν την κατάσταση, τους γύρισε την πλάτη και αποχώρησε σχεδόν ευχαριστημένη από το νησί.

Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ούτε για τις απίθανες ανταλλαγές πυροβολισμών και τον άγριο ξυλοδαρμό κτηνοτρόφων και ιδιοκτητών γης στην περιοχή του Μυλοποτάμου, με απλό θεατή την Αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ