Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Κινδυνεύει να κλείσει Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας

Στα πρόθυρα του "λουκέτου" βρίσκεται το Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου "Η Θεομήτωρ", λόγω της οικτρής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, ενώ το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας δε φαίνεται διατεθειμένο να δώσει οριστικές λύσεις.

Σε έγγραφό του προς το υπουργείο, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος περιγράφει το οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο ανέρχεται σε 120 εκατομμύρια δραχμές για οφειλές σε προμηθευτές από τον Ιούλη του '96 μέχρι και το Φλεβάρη του '97. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος περιμένουν ακόμη τους μισθούς του Φλεβάρη, που ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια. Ηδη από τον Απρίλη του '96 το Ιδρυμα με έγγραφό του προς τον υπουργό, αφού ανέλυε την οικονομική του κατάσταση, τόνιζε ότι "κρούουμε από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου και δε θα ευθυνόμαστε εμείς όταν θα φθάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να εξοφλήσουμε χορηγητές και να πληρώσουμε τις αποδοχές του πάσης φύσεως υπηρετούντος προσωπικού". Ανάλογο έγγραφο στάλθηκε στο υπουργείο και τον περασμένο Νοέμβρη.

Ωστόσο, το υπουργείο απαντά με ψίχουλα και μάλιστα εκπρόθεσμα. Σε χτεσινό διάβημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και βουλευτή Λέσβου Στρατή Κόρακα,προς τον υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Θ. Κοτσώνη,για το πρόβλημα, ο τελευταίος είπε πως θα δοθούν τώρα μόλις 20 εκατομμύρια δραχμές που κι αυτά παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχαν δοθεί από το '96. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε τονίζοντας ότι το ποσό είναι ανεπαρκέστατο, αφού μόνο για τους μισθούς του Φλεβάρη χρειάζονται 35 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν προβλήματα μισθοδοσίας και τον περασμένο Αύγουστο, ενώ από τα 220 εκατομμύρια που το Ιδρυμα ζητούσε για το '96 είχαν εγκριθεί, μέσω Νομαρχίας, μόλις 22 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ