Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συνέδριο" αντιαγροτικό

Διεκπεραίωσαν τελικά χτες την επιχείρηση επανεκλογής, για δεύτερη φορά, νόθας διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ τα αγροτικά κομματικά στελέχη των ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίρων, όπως - προφανώς - το σχεδίασαν τα κυβερνητικο-κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι οργάνωσαν έκτακτο Συνέδριο χωρίς καν να προβληθεί κάποια, έστω τυπική, δικαιολογία αποκαλύπτει και τους πραγματικούς στόχους τους: Επιδίωξαν να επανεκλέξουν μια υποτακτική, ελεγχόμενη διοίκηση στη ΓΕΣΑΣΕ, μέσω της οποίας θα μπορούν να καθυποτάξουν την κορυφαία αγροτική οργάνωση. Για να το πετύχουν, λοιπόν, οι "δάσκαλοι του εκσυγχρονισμού", που έχουν αναγάγει σαν δόγμα τους το γνωστό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", δε δίστασαν να καταφύγουν σε ανοιχτά αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις νοθείας, αδιαφορώντας για την κατακραυγή και την καταρράκωση όποιας έστω αξιοπιστίας, αδιαφορώντας για την πλήρη απομόνωσή τους.

Ασφαλώς, η επιχείρηση επανεκλογής, με όποιο κόστος, μιας απόλυτα ελεγχόμενης από την κυβέρνηση διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ δε γίνεται τυχαία στο συγκεκριμένο χρόνο. Εχει να κάνει με την ίδια την κυβερνητική πολιτική και τις αρνητικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Οι ίδιοι οι μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, αγώνες που παίρνουν χαρακτηριστικά εξέγερσης, δημιουργούν στην κυβέρνηση μεγάλους πονοκεφάλους, για την απρόσκοπτη πορεία υλοποίησης των εντολών της ΕΕ όπως έχει δεσμευτεί.

Πολύ μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα καθώς, όπως δείχνουν οι μεγάλοι αυτοί αγροτικοί αγώνες, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών θέτει σε πλήρη αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ενώ είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση, στο σύνολό, της γνωστής συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη παραπέρα χειροτέρευση της κατάστασης σε όλα τα βασικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στον αγροτικό χώρο, θα οξύνει στο έπακρο το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, ήδη, οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Καθώς η επιχείρηση "κοινωνικός διάλογος" δε φαίνεται να αποπροσανατολίζει τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, για να περάσει με "κοινωνική συναίνεση" η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της, η κυβέρνηση Σημίτη καταφεύγει ανοιχτά σε αντιδημοκρατικές, αυταρχικές τρομοκρατικές κλπ. συμπεριφορές. Στην προκειμένη περίπτωση των αγροτών, για να προλάβει είτε να επιβραδύνει και ματαιώσει, αν είναι δυνατόν, τις παραπέρα κινητοποιήσεις της αγροτιάς, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να καθυποτάξει το μαζικό αγροτικό κίνημα. Αυτό το στόχο προσπαθεί να πετύχει και με τη συγκεκριμένη μεθόδευση για την επανεκλογή νόθας διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ, από ελεγχόμενους υποτακτικούς της, όπως είναι τα αγροτικά - κομματικά στελέχη που σήμερα "χρησιμοποιεί". Κι αυτό εξασφαλίζοντας "αντιπαροχές κρατικοδίαιτων" με τα τεράστια ποσά - πάνω από μισό δισεκατομμύριο στα τελευταία 2 χρόνια... - που παρακράτησε από τους ίδιους τους αγρότες και τα διέθεσε στη ΓΕΣΑΣΕ, για να ανταποκριθεί καλύτερα στο διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο κατά των αγροτικών αγώνων... Πρακτικά σήμερα είναι ΣΥΝεργοί και ΣΥΝένοχοι όλοι όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν τις αντιδημοκρατικές και καλπονοθευτικές αυτές μεθόδους ενάντια στο αγροτικό κίνημα. Οι αγρότες άλλωστε έχουν αναδείξει μέσα στην πάλη τα γνήσια και αντιπροσωπευτικά όργανά τους, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ