Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Αρνείται να δει το πρόβλημα ο υπουργός!

Οχι μόνο δε δεσμεύεται, αλλά λέει ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο. Λήγει σήμερα η τριήμερη απεργία των εργαζομένων. Την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Επίθεση εναντίον των εργαζομένων στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ) εξαπέλυσε χτες ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας,κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους, όταν του ζήτησαν να δεσμευτεί για την παραμονή των σταθμών στο υπουργείο και τη μη αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. "Δημιουργείτε θέμα, ενώ το θέμα είναι ανύπαρκτο", τους είπε και τους κατηγόρησε ότι "κάνουν συνδικαλισμό για το συνδικαλισμό"!

Οι εργαζόμενοι στους ΚΠΣ συνεχίζουν και σήμερα την τριήμερη απεργία που ξεκίνησαν την Τετάρτη, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Χτες, επί δυόμισι ώρες, έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε, εκφράζοντας της συμπαράστασή της στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Β. Νικολαϊδου.

Ο υπουργός συναντήθηκε για λίγα λεπτά με τους προέδρους των τεσσάρων συλλόγων των εργαζομένων και το μόνο που τους υποσχέθηκε είναι ότι θα έχουν μία ακόμη συνάντηση πριν κατατεθεί στη Βουλή το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο "σκούπα" του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Μάλιστα, στο νομοσχέδιο έχει ενταχθεί διάταξη του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για αναγκαστικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Η ρευστή αυτή κατάσταση προβληματίζει τους εργαζόμενους. Από την αρχή του χρόνου έχουν κάνει αρκετές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, εκ των οποίων ουδείς έχει δεσμευτεί για τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων. Την ίδια στιγμή, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών τίθενται υπέρ της μεταφοράς των σταθμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της καταβολής τροφείων από τους γονείς, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να σηκώσουν κι αυτό το οικονομικό βάρος.

Σημειώνεται ότι από τους 1.400 σταθμούς έχουν ήδη μεταφερθεί στους δήμους οι 350, ενώ τα τροφεία που καταβάλλουν οι γονείς κυμαίνονται από 15.000 έως 45.000 δραχμές, χώρια η μεταφορά των παιδιών με το λεωφορείο.

  • Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, συνεχίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Ζητούν να υπογραφεί η υπουργική απόφαση από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών για την καταβολή του υπολοίπου ποσού του επιδόματος αποδοτικότητας για το 1996.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ