Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πρόσκληση ενωτικής συστράτευσης

Ευθείες βολές, για τη γνησιότητα του συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που ξεκινάει σήμερα στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) της ΕΣΑΕΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ - Χ. Χουρδάκης, Β. Μπαρέκας και Κ. Μπαλάσκα - υπογράμμισαν ότι η διοίκηση της ΕΣΑΕΑ, που ελέγχεται από την κυβερνητική παράταξη, αρνήθηκε να δώσει τη δυνατότητα, όπως όφειλε, να ελέγξουμε τη νομιμότητα συμμετοχής μιας σειράς συνέδρων και οργανώσεων στο συνέδριο. Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου, ανέλυσαν τις θέσεις της παράταξης ενόψει του συνεδρίου και επισήμαναν ότι ο χώρος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "μαστίζεται" από πολλά και οξυμένα προβλήματα, που οι κυβερνώντες επιχειρούν "επιμελώς" να τα αποκρύψουν και να παρουσιάσουν ένα κοινωνικό πρόσωπο και τη, δήθεν, ευαισθησία της κυβέρνησης. "Οταν οι δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας υποβαθμίζονται συνεχώς και κλείνουν μια σειρά από δημόσιες σχολές, στο όνομα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία μάλιστα δεν αποφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα και όταν η εξεύρεση εργασίας έχει συνδεθεί με ένα μηχανισμό άγριας ρουσφετολογίας, τότε κανείς δεν μπορεί να μιλά για κοινωνική πολιτική", τόνισε ο Χ. Χουρδάκης. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι "δεν ισχύει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η υποχρεωτική γενική εκπαίδευση. Αντί αυτού οδηγούν εκατοντάδες ανθρώπους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι ενέργειες αυτές φανερώνουν τους στόχους και τις επιλογές της κυβέρνησης, που στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο τα ειδικά σχολεία".

Μηχανισμοί αδιαφάνειας

"Η ίδια η Συνομοσπονδία, δεν έχει εξασφαλίσει, ενόψει μάλιστα του συνεδρίου, να είναι μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες μέλη της", κατήγγειλε ο Β. Μπαρέκας.

Είναι, συνέχισε, μια Συνομοσπονδία που σχεδόν χωράει ο καθένας εκεί μέσα! Με απλή υπεύθυνη δήλωση, υπογράμμισαν τα μέλη της ΕΣΚ, μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι είναι ανάπηρος χωρίς να προσκομίσει τα απαραίτητα παραστατικά μιας υγειονομικής επιτροπής και αυτόματα να γίνει μέλος του σωματείου και στη συνέχεια της Συνομοσπονδίας. Εμείς ζητήσαμε, εδώ και 40 μέρες, να κάνουμε ένα απλό έλεγχο, για τις οργανώσεις που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, αλλά η διοίκηση της ΕΣΑΕΑ που ελέγχεται μέσω ενός ληστρικού εκλογικού συστήματος, σύνθετου πλειοψηφικού, από την κυβέρνηση, αρνείται πεισματικά. Δεν έδωσαν ούτε μια φωτοτυπία, από αυτά που ζητήσαμε... Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε καταγγελίες, από Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ότι δίνονται εξουσιοδοτήσεις ακόμα και σε τρίτους ανθρώπους για να ψηφίσουν!

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, κάλεσαν τους συναδέλφους τουςνα αναδείξουν τους δοκιμασμένους αγωνιστές υποψήφιους, σε μια αγωνιστική ενωτική συστράτευση στον μοναδικό δρόμο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, στη μόρφωση, στη δουλιά, στον πολιτισμό, σε μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ