Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αλυτα προβλήματα των σιδηροδρόμων

Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να λυθούν τα προβλήματα των σιδηροδρόμων στη Θεσσαλία, ζητούν από την κυβέρνηση τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, με ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι ερωτήσεις, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Βαγγέλης Μπούτας,αφορούν την υποβάθμιση της γραμμής Βόλου - Καλαμπάκας, την κατασκευή σύγχρονου μηχανοστασίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου και τη διαπλάτυνση της γραμμής Παλαιοφάρσαλου- Βελεστίνου.

Οσον αφορά το πρώτο θέμα, σημειώνεται ότι σε παλιότερη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, είχαν δοθεί υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στη γραμμή Βόλου - Καλαμπάκας, που σήμερα λειτουργεί με παμπάλαιο τροχαίο υλικό, άνω των 20 χρόνων και πολλά βαγόνια δεν έχουν θέρμανση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών γιατί ο ΟΣΕ δεν προχώρησε στην αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, τι μέτρα θα παρθούν για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που υπάρχουν και πότε θα γίνει η αντικατάσταση των παλιών αυτοκινηταμαξών με καινούριες.

Για την κατασκευή μηχανοστασίου του ΟΣΕ στο Βόλο, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι πρόκειται για έργο πολλαπλής ωφελιμότητας. Και για το νομό Μαγνησίας, που οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό μετά από το κύμα αποβιομηχάνισης και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, αλλά και για τον ΟΣΕ και γενικότερα τη χώρα.

Για τη διαπλάτυνση της γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Βελεστίνου, στην ερώτηση επισημαίνεται ότι υπάρχει μελέτη του ΟΣΕ που αποδεικνύει την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητα του έργου, ως συνέχεια και σύνδεση του Βόλου με τη Δυτική Θεσσαλία και Κοζάνη και ιδιαίτερα με τον άξονα Βόλου - Ηγουμενίτσας. Επιπλέον, με το έργο αυτό θα μειωθεί κατά 50 χιλιόμετρα η σιδηροδρομική απόσταση Βόλου - Αθηνών.

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό γιατί δεν αντιμετωπίστηκε ως ενιαίο έργο η διαπλάτυνση της γραμμής Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλου - Βελεστίνο και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να δημοπρατήσει το έργο Παλαιοφάρσαλου- Βελεστίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ