Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Δε δικαιούνται 18χίλιαρο οι σιδηροδρομικοί

Νέα δεδομένα δημιουργούνται με το επίδομα των 18.000 δραχμών, το οποίο είχε δοθεί μετά από δικαστική απόφαση σε μια σειρά κλάδους του δημοσίου! Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων, έκρινε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας δε δικαιούνται το 18χίλιαρο, με το σκεπτικό ότι συνδέονται με τον Οργανισμό με σχέση ιδιωτικού δικαίου και επομένως δεν υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των νόμων 2019 και 1069/97 με τις οποίες επεκτάθηκε το επίδομα του 18χίλιαρου στο προσωπικό του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, της ΕΛ. ΑΣ., του στρατιωτικού προσωπικού, του νοσηλευτικού κλπ.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θεώρησε ότι οι μισθοί του ΟΣΕ καθορίζονται από το ΔΣ του ΟΣΕ και δεν εμπίπτουν στους νόμους που επέκτειναν σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων το επίδομα των 18.000 δραχμών. Στην ίδια απόφαση του Αρείου Πάγου επαναλαμβάνεται ότι η απόφαση για επέκταση του 18χίλιαρου δεν παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος για ισότητα των Ελλήνων απέναντι στο νόμο, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα αφορά τη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Στον Αρειο Πάγο είχαν προσφύγει δύο σταθμάρχες του ΟΣΕ, που ζητούσαν να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία απερρίφθη αγωγή τους για το θέμα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ