Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Αντιμέτωποι με διασπαστικές κινήσεις

Εκπρόσωποί τους χαρακτήρισαν θετική τη χτεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τα οικονομικά τους αιτήματα

Αποτράπηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, η επισημοποίηση της διάσπασης των συνδικαλιστικών σωματείων των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο ισχύων νόμος προβλέπει την ίδρυση Συνομοσπονδιών, αλλά δύο χρόνια μετά την ψήφισή του δεν έχει δημιουργηθεί καμιά Συνομοσπονδία, τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική, όπου λειτουργούν ξεχωριστά σωματεία αξιωματικών. Στο Πυροσβεστικό Σώμα, μάλιστα, η πρωτοβουλία για την ίδρυση νέας Ενωσης μόνο για τους αξιωματικούς, ανήκει σε μια μικρή ομάδα που δε φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων, καθώς ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχαν επιδείξει συνδικαλιστική δράση. Οταν μάλιστα είχε ξεκινήσει ο συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας, εκείνοι έλεγαν ότι οι πυροσβέστες δεν είχαν κανένα τέτοιο δικαίωμα...

Το θέμα της ίδρυσης ή μη Συνομοσπονδιών απασχόλησε χτες τους εκπροσώπους των Ενώσεων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Η συζήτηση είχε προχωρήσει στο κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ενιαία εκπροσώπηση ανωτέρων και κατωτέρων στο προεδρείο μιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών. Τελικά όμως δεν πάρθηκε καμιά απόφαση, αφού οι περισσότεροι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών τάχθηκαν κατά της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα, τους κάνει να πιστεύουν ότι ο κατακερματισμός των συνδικαλιστικών σωματείων εξυπηρετεί μόνο εκείνους που θα ήθελαν διασπασμένο το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Η ΠΟΑΣΥ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η συνδικαλιστική φωνή των αστυνομικών πρέπει να εκφράζεται μέσα από πρωτοβάθμιες Ενώσεις κατά νομό και από μια πανελλήνια Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ σε ότι αφορά τα οικονομικά τους αιτήματα η χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους θετική, αφού όπως είπαν δρομολογήθηκε η διαδικασία για τη χορήγηση διορθωτικών αυξήσεων και για την κατάθεση τροπολογίας που θα κατοχυρώνει μισθολογικές προαγωγές κλπ.

Σύμφωνα με τις νέες μισθολογικές καταστάσεις του αστυνομικού προσωπικού αρνητική αύξηση θα έχουν μόνο 217 αστυνομικοί (τέσσερις αξιωματικοί). Καθαρή αύξηση πάνω από 50.000 δραχμές θα πάρουν 882 κατώτεροι και 213 αξιωματικοί, 40.000 - 50.000 θα πάρουν 295 κατώτεροι και 124 αξιωματικοί, 30.000 - 40.000 θα πάρουν 7.805 κατώτεροι και 1.199 αξιωματικοί, 20.000 - 30.000 θα πάρουν 5.358 κατώτεροι και 5.305 αξιωματικοί, 10.000 - 20.000 θα πάρουν 10.897 κατώτεροι και 2.312 αξιωματικοί, ενώ από 3.000 - 10.000 δραχμές θα πάρουν 8.563 κατώτεροι και 21 αξιωματικοί. Μέχρι 3.000 δρχ αύξηση θα πάρουν, τέλος, 346 κατώτεροι και πέντε ανώτεροι αξιωματικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ