Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΣΑΣΕ
Kαταδικάζεται η νοθεία

Η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για το νόθο συνέδριο, που ετοιμάζουν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ". Καλούνται οι αγρότες να αγωνιστούν για γνήσιες εκλογές στη Συνομοσπονδία

Τις μεθοδεύσεις και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των ηγετικών στελεχών της κυβερνητικής παράταξης και του εκπροσώπου του "ΣΥΝ", σχετικά με την επιχείρηση διεξαγωγής νόθου συνεδρίου στη ΓΕΣΑΣΕ - με τελευταία πράξη εκείνη του περασμένου Σαββάτου, που ανάγκασε τους αντιπροσώπους τους, αν και ήταν παρόντες, να δηλώνουν απόντες για να μην υπάρξει απαρτία και να αναβληθεί το συνέδριο - καταγγέλλει η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα με χτεσινή ανακοίνωσή της.

Η μεθόδευση αυτή έγινε, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, πιστεύοντας πως με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη θα νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή του προέδρου Β. Ζαρκινού, που είχε αυτοδιοριστεί αντιπρόσωπος από την Ομοσπονδία του στο συνέδριο. Ετσι, για την εκλογή του στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους τη νομιμότητα των αντιπροσώπων. Επισημαίνεται ότι η επιχείρηση των στελεχών αυτών να "εκλεγούν" στη διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ με κάθε μέσον και με αντιδημοκρατικό τρόπο, δείχνει ξεκάθαρα πως επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Συνομοσπονδία σε όργανο εξυπηρέτησης των προσωπικών τους συμφερόντων και σε μηχανισμό υπονόμευσης της αντίστασης των αγροτών στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι' αυτό και αποπροσανατόλισαν το συνέδριο, που αντί να αποτελέσει βήμα προβολής των αγροτικών προβλημάτων και έκφρασης αλληλεγγύης όλων των αγροτών στις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών, με ευθύνη τους εκφυλίστηκε σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές στους αγρότες όλης της χώρας και δηλώνει πως θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για γνήσιο και δημοκρατικό συνέδριο, για Συνομοσπονδία που θα οργανώνει και θα πρωτοστατεί στην πάλη των αγροτών ενάντια στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που αφανίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Πάντως, η αποκάλυψη της νοθείας που επιχειρούν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Β. Ζαρκινό και ο "πρασινορόζ" σύμβουλος του "ΣΥΝ", Π. Πεβερέτος, έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση σε πολλούς αγρότες και εκνευρισμό στις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ". Ετσι, προκειμένου να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις πρωτοφανείς διαδικασίες νοθείας και σκοπιμοτήτων που αποκαλύπτονται, ο Β. Ζαρκινός (για τον οποίο το Πρωτοδικείο Καρδίτσας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στο συνέδριο κρίνοντας την εκλογή του παράνομη) οργανώνει σήμερα το πρωί, εσπευσμένα, συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα καταγγελλόμενα και αποκαλυπτόμενα για τη νοθεία. Υπενθυμίζεται, σχετικά, πως υπάρχουν συγκεκριμένες και βεβαιωμένες καταγγελίες για εκλογές που δεν έγιναν αλλά βγήκαν αντιπρόσωποι, στα χαρτιά βέβαια, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν βγάλει και... υπεράριθμους αντιπροσώπους, ανάλογα με τους συσχετισμούς που επιδιώκουν!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύουν κρυφά κι άλλο νόθο συνέδριο! (1997-02-15 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν τη νοθεία! (1995-02-14 00:00:00.0)
Θα ολοκληρώσουν το εκλογικό πραξικόπημα; (1995-02-11 00:00:00.0)
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΣΑΣΕ (1995-02-07 00:00:00.0)
Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη νοθεία (1995-02-04 00:00:00.0)
"Εικονικό" συνέδριο ενάντια στους αγρότες (1995-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ