Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακούτε μόνο τις Βρυξέλλες...

Απάντηση του Γ. Κατσαρού στο ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου "περί μονοπωλίων, ολιγοπωλίων και ελεύθερου ανταγωνισμού"

"Ακούτε μόνο ό,τι εκπέμπουν οι Βρυξέλλες γι' αυτό και δεν καταλαβαίνετε αυτά που λέει το ΚΚΕ". Την πληρωμένη αυτή απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ - κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου "περί μονοπωλίων, ολιγοπωλίων και ελεύθερου ανταγωνισμού" - ο οποίος υποστήριξε ότι το κομμουνιστικό κόμμα προβάλλει στείρα αντίθεση επί του νομοσχεδίου χωρίς όμως να προτείνει τίποτα. "Εμείς, συνέχισε ο Γ. Κατσαρός, δεν εκπέμπουμε στη συχνότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της "ελεύθερης αγοράς" και του "ελεύθερου ανταγωνισμού". Εκπέμπουμε στη συχνότητα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των επαγγελματιών των οποίων την αγωνία όλοι ακούσαμε στη Διαρκή Επιτροπή".

Επίσης ο κομμουνιστής βουλευτής έδωσε συντριπτική απάντηση και στον εκπρόσωπο της Πολιτικής Ανοιξης, που, μιλώντας για το σοσιαλισμό εμφανίστηκε ως ένας ακόμα νεκροθάφτης του. "Βιάζεστε πολύ, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ - διότι οι εξελίξεις δεν ολοκληρώθηκαν. Μια μάχη χάθηκε. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Αλίμονο στην ανθρωπότητα, αν παραιτηθεί από την πρόοδο και την εξέλιξη. Αλίμονο στους εργαζόμενους του κόσμου, αν εναποθέσουν τις τύχες τους στο μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο. Αλίμονο αν ο καπιταλισμός, αυτό το βάρβαρο κοινωνικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που σπρώχνει το μισό του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών στο περιθώριο και στη φτώχεια, δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση, αλίμονο αν αυτό το σύστημα είναι το τελευταίο κοινωνικοπολιτικό σύστημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο καιρός έχει γυρίσματα, γι' αυτό μη λέτε πράγματα για τα οποία αύριο δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ