Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ
Για απιστία κατηγορείται ο επίτροπος

Για απιστία κατηγορεί ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ν. Σίγουρας τον προσωρινό επίτροπο της Τράπεζας Κρήτης Κ. Καλυβιανάκη, σε πόρισμα που συνέταξε μετά από έρευνα για την οικονομική κατάσταση της Τράπεζας. Τη διενέργεια της έρευνας είχε διατάξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλας, ύστερα σχετική επιστολή του προέδρου της ΝΔ Μιλτ. Εβερτ, που είχε ως αφορμή την παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Μπούτου.

Ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει προβληματική την Τράπεζα Κρήτης και επισημαίνει ότι επί επιτροπείας του Κ. Καλυβιανάκη έγιναν υπερβολικές δαπάνες για αμοιβές τρίτων σε διάφορες υπηρεσίες της. Από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες αυτές το πρώτο 10μηνο του 1994 σημείωσαν αύξηση κατά 48,5% έναντι των αντίστοιχων δαπανών του 1993. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο προσωρινός επίτροπος χωρίς να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος προσέλαβε στρατιά ειδικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και σύμβουλο επί του Τύπου, πράγμα πρωτοφανές για ελληνική τράπεζα. Προσέλαβε μάλιστα και την κόρη του ως ιδιαιτέρα γραμματέα και λογίστρια με σύμβαση δανεισμού από την Ιονική Τράπεζα και με αμοιβή που φτάνει κατά μέσο όρο τις 660.000 δρχ.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Εφετών στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελευθ. Μωυσίδη, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ