Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Χωρίς πολιτική για την υγεία του λαού

Η ένταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στο χώρο της υγείας έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τα τεράστια και άλυτα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωση το Τμήμα Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. "Τα προβλήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, που χαρακτηρίζονται όχι τόσο από τη διένεξη των καρδιοχειρουργών ή το λεγόμενο "φακελάκι" (που είναι απαράδεκτο σε κάθε περίπτωση), αλλά από την ανυπαρξία μιας υγειονομικής πολιτικής που θα διασφαλίζει και θα προασπίζει την υγεία του λαού και ταυτόχρονα θα δίνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των λειτουργών του χώρου της υγείας. Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε ιδιαίτερα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε στοχεύει στη βελτίωση της σημερινής απαράδεκτης λειτουργίας του υγειονομικού συστήματος - ιδιαίτερα των νοσοκομείων - αλλά στο να προετοιμάσει το έδαφος για αλλαγές του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της νοσοκομειακής περίθαλψης με τη μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρείες και την παράδοση βασικών τομέων στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο".

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, θεωρεί ότι η λύση των προβλημάτων δεν μπορεί να προέλθει από την ιδιωτικοποίηση, αλλά από τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος υγείας, που θα υιοθετεί τις προτάσεις των επιστημονικών και νοσοκομειακών φορέων και θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία, τους φορείς τους, τις εργατικές συνδικαλιστικές ενώσεις, όλο το λαό:

  • Μα υπερασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων.
  • Να παλέψουν για πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών με αύξηση των δαπανών για την υγεία και ουσιαστική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων (υποδομή, συνθήκες εργασίας, αμοιβή, στελέχωση).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ