Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στους ροδακινοπαραγωγούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση).-

Δυναμικό "παρών" δίνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, δίπλα στους 31 συναδέλφους τους από την Αριδαία που δικάζονται για παρακώλυση συγκοινωνιών. Οι κατηγορίες αφορούν τα γεγονότα του 1990 και τις μαζικές κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών, που τότε, όπως και σήμερα, ζητούσαν αύξηση των τιμών και μέτρα προστασίας για τα αγροτικά εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", θα κατέβουν τρία λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύσσωμοι οι αγροτικοί σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί της περιοχής καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων των παραγωγών και ζητούν την αθώωση των κατηγορουμένων.

Σε ανακοίνωση της η ΝΕ του ΚΚΕ του Νομού Πέλλας καταγγέλλει τις διώξεις των ροδακινοπαραγωγών και τονίζει: "Η ΝΕ του ΚΚΕ του Νομού Πέλλας συμπαρίσταται στους διωκόμενους ροδακινοπαραγωγούς και ζητά το σταμάτημα κάθε δίωξης και ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών.

Οι ροδακινοπαραγωγοί σύρονται στο δικαστήριο γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές και τη μη έγκαιρη πληρωμή τους. Οπως τότε και φέτος συμβαίνει το ίδιο, γεγονός που αποδεικνύει το δίκαιο του αγώνα τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ