Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Σχολείο υπό καθίζηση

Σχολείο υπό καθίζηση είναι το κτιριακό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 34ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 9ο Γυμνάσιο - Λύκειο στα Α. Πετράλωνα. Εδώ και αρκετό καιρό το έδαφος κάτω από τα θεμέλια του σχολείου έχει αρχίσει και υποχωρεί χωρίς όμως, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Συλλόγων Γονέων, να κάνει κάτι κάποιος από τους αρμόδιους. Απλώς, κάθε χρόνο ο δήμος κάνει διάφορα "μπαλώματα" τα οποία συντηρούν την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στο κτιριακό συγκρότημα χωρίς όμως και να λύνουν το πρόβλημα.

Χτες οι γονείς και των τεσσάρων σχολείων έκαναν κοινή συνέλευση όπου συζήτησαν τη στάση που πρέπει να κρατήσουν σαν Σύλλογοι Γονέων. Από τη συνέλευση αποφασίστηκε ότι αν τα προβλήματα του σχολείου δε λυθούν όσο το δυνατόν συντομότερο, οι γονείς είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν μόνο το πρόβλημα της καθίζησης αλλά και ένα άλλο εξίσου επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών πρόβλημα: Στα αποχωρητήρια του σχολείου, όπου λόγο της συνεχούς βλάβης που παρουσιάζουν οι αποχετεύσεις, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Οι γονείς αφού έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις γνωστοποιώντας τα προβλήματα με υπομνήματα στους υπεύθυνους, αναμένουν στο ερχόμενο διάστημα να δουν τα αποτελέσματα. Από κει και έπειτα όπως βγήκε και από τη χτεσινή συνέλευση ακολουθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ