Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευρω-λούκι για Ελληνες ασθενείς

Διάδρομο για την παραβίαση και αυτού του ισχύοντος σήμερα νομοθετικού πλαισίου του ΕΣΥ, αποτελούν οι κοινοτικές οδηγίες που αναφέρονται στις άδειες άσκησης της ιατρικής.

Οπως αποκάλυψε απογευματινή εφημερίδα, έχει υπογραφεί συμφωνία του Σεντ Τόμας και του Απολλώνειου Θεραπευτήριου για να έρχονται ξένοι γιατροί στην Ελλάδα και να κάνουν επεμβάσεις. Ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης, μιλώντας σε ραδιοσταθμό, είπε ότι γνωρίζει την κοινή επιστολή των δύο θεραπευτηρίων και μίλησε για ""αδελφοποίηση" απατεώνων" και "άθλια συναλλαγή μεταξύ Ελλήνων και ξένων γιατρών για να βάλουν στο λούκι Ελληνες αρρώστους".

Επίσης, χτες ο υπουργός Δ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά απ' τις προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, η σχετική κοινοτική οδηγία αφήνει ανοιχτά "παράθυρα". Προβλέπει ότι δεν απαιτείται άδεια στους ξένους γιατρούς για να έρθουν στην Ελλάδα για να επισκεφθούν ασθενή. Αυτοί, όμως, οι ξένοι γιατροί δεν μπορούν να επισκεφθούν άλλον ασθενή "ει μη μόνον εν Συμβουλίω μετά Ελληνος ιατρού και μετά προηγουμένην άδειαν του Συλλόγου χορηγουμένη τη αιτήσει του Ελληνος ιατρού". Στην προκειμένη περίπτωση ο "οικείος σύλλογος" είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Χρ. Γιαννάκης, αναφέρει ότι στο σύλλογο δεν έχει υποβληθεί αίτηση αλλοδαπών γιατρών για παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην Αθήνα και πολύ περισσότερο δεν έχει χορηγηθεί άδεια σ' αυτούς. "Οι φημολογίες περί του αντιθέτου, που αναπτύχθηκαν χτες (σ.σ. προχτές) είναι ψευδείς".

Αναφορά σχετικά με το θέμα της εισαγωγής ξένων γιατρών στη χώρα μας, κατέθεσε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο δικηγόρος Λ. Σταμάτης.Υποστηρίζει ότι πρόκειται για "εμπορική κίνηση που παραβιάζει το νόμο περί ΕΣΥ και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τη ζωή των ασθενών".

Ο ίδιος είχε υποβάλει ανάλογη αναφορά στον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας από τις 2 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ