Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλίες για αποφυλάκιση του Ν. Αργυρίου

Την άμεση αποφυλάκιση του ηλεκτρολόγου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Ν. Αργυρίου,που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 23 Δεκέμβρη 1994, ζητούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και η Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Αργυρίου προφυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, αν και ενήργησε με βάση τις εντολές του Σωματείου του ως προσωπικό ασφαλείας και σύμφωνα με όσα ορίζει η δικαστική απόφαση, σε περιπτώσεις απεργιών στα αεροδρόμια.

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, "καταδικάζει την επίδειξη αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους". Παράλληλα, επισημαίνει ότι η φυλάκιση του Ν. Αργυρίου,αλλά και οι καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον συνδικαλιστών αγροτών, δεν μπορούν να κάμψουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στην ανάπτυξη των αγώνων για να μπει φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο που έχουν επιδοθεί κύκλοι, με στόχο να προστατεύσουν την ασυδοσία, την αισχροκέρδεια και τη διάλυση του βιομηχανικού - αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τα κόμματα να απαιτήσουν την αλλαγή αυτής της πολιτικής και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, για να μπει φραγμός στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης διοργανώνει αύριο στις 5.30 μ.μ. συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του Ν. Αργυρίου και την άρση του κατηγορητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ