Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΠΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Γλωσσική Βαβέλ και κρατική εγκατάλειψη

Με δύο ερωτήσεις του στη Βουλή, το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο, αλλά και για να λυθούν τα προβλήματα των παιδιών των Πόντιων παλιννοστούντων

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γυμνασίου του Δήμου Σαππών Ροδόπης, ένα σχολείο όπου οι μαθητές του μιλούν Ρώσικα, Ελληνικά και Τουρκικά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι τεράστια, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις μορφωτικές απαιτήσεις του σχολείου το οποίο δεν έχει στο παραμικρό προσαρμοστεί στα δικά τους δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια ίσως και περισσότερα προβλήματα καθώς προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες έξω από τα γνωστά δεδομένα να επιτελέσουν το λειτούργημά τους. Ταυτόχρονα πρόβλημα αντιμετωπίζουν συνολικά τα παιδιά των 300 - 400 οικογενειών παλιννοστούντων Ποντίων που στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς τους αδυνατούν να τα βοηθήσουν.

Στο θέμα αυτό έκανε παρέμβαση το ΚΚΕ, μέσω των βουλευτών του Γ. Κατσαρού και Στρ. Κόρακα που κατέθεσαν δύο ερωτήσεις για τον υπουργό Παιδείας, που τον καλούν να πάρει κάποιο μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης. Στην πρώτη ερώτηση αναφέρεται ότι πολλά από τα προβλήματα των μαθητών, θα λύνονταν από τη μετατροπή ενός από τα σχολεία της περιοχής σε ολοήμερο, και συγκεκριμένα ρωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ τον υπουργό "αν η κυβέρνηση σκέπτεται να λειτουργήσει ολοήμερο σχολείο στο Δήμο Σαππών Ροδόπης".

Στη δεύτερη ερώτηση ρωτούν αν "η κυβέρνηση πρόκειται να πάρει μέτρα, ποια και πότε ώστε να λειτουργήσει γόνιμα και αποδοτικά το Γυμνάσιο του Δήμου Σαππών Ροδόπης".

Πάντως από τη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση φαίνεται ο μηδαμινός σχεδιασμός που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση στο θέμα επαναπατρισμού των Ποντίων. Ουσιαστικά το μόνο που έκαναν απέναντι στο θέμα των Ποντίων παλιννοστούντων, ήταν να τους φέρουν στην Ελλάδα, να τους εγκαταστήσουν σε μέρη όπου κατά την άποψή τους δεν υπήρχαν "αμιγείς ελληνικοί πληθυσμοί" και έπειτα να τους αφήσουν στη μοίρα τους.

Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών των πληθυσμών, που φεύγοντας από την πρώην Σοβιετική Ενωση, τώρα ανακαλύπτουν τον "παράδεισο" της ελεύθερης αγοράς και τις επιπτώσεις της στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ