Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Εν λευκώ" ο Μ. Εβερτ

Τις ευθύνες για το χειρισμό του θέματος της προεδρικής εκλογής ανέλαβε προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ,ο οποίος ζήτησε και έλαβε χτες από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής "εν λευκώ εξουσιοδότηση". Την ίδια εξουσιοδότηση αναμένεται να ζητήσει σήμερααπό το Πολιτικό Συμβούλιο και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τις επόμενες μέρες.

Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να πάρει στους ώμους του το παιχνίδι της προεδρικής εκλογής, ενώ μέχρι πρόσφατα δήλωνε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από τα όργανα του κόμματος, μπορεί να του λύνει τα χέρια προσωρινά, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις συνέπειες.

Ταυτόχρονα όμως στην ΕΕ αποσαφηνίστηκαν τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί η ηγεσία της ΝΔ στην προεδρική εκλογή. Πρώτο, "δεν πρόκειται έμμεσα ή άμεσα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κακή κυβέρνηση", δεύτερο θα υποδείξει δικό της υποψήφιο, τον οποίο θα στηρίξει μέχρι τέλους και τρίτο ο υποψήφιος θα προέρχεται από το "δικό της ενεργό χώρο". Η τελευταία αυτή διευκρίνιση, που δόθηκε χτες, ερμηνεύεται ως αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Γ. Ράλλη.

Ο Μ. Εβερτ επανέλαβε την εκτίμησή του περί ρευστότητας της κατάστασης και συνέστησε να περιμένουν τις κινήσεις της κυβέρνησης και της Πολιτικής Ανοιξης. Στα δύο αυτά κόμματα επέρριψε την ευθύνη για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τα μέλη της ΕΕνα αποστείλουν τις προτάσεις για τα ονόματα των υποψηφίων στον ίδιο ή στον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γ. Βαρβιτσιώτη.

Ταυτόχρονα, ο Μ. Εβερτ ζήτησε "ο κομματικός μηχανισμός να είναι έτοιμος αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει την εκλογική αναμέτρηση".

  • Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ντ. Χερντ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ