Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΣΑΣΕ
Μεθοδεύουν κρυφά κι άλλο νόθο συνέδριο!

Οι αγροτοπατέρες των ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων οργανώνουν στις 19 και 20 του Φλεβάρη "έκτακτο" συνέδριο, με τους νόθους αντιπροσώπους του προηγούμενου. Στόχος; Να υφαρπάξουν ξανά για τα επόμενα τρία χρόνια τη διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ...

Απομονωμένοι και "ξεφωνημένοι" από τους αγρότες, οι καρεκλοκένταυροι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι της νόθας διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ, οργανώνουν τώρα, νέα επιχείρηση εκλογικής νοθείας, για να υφαρπάξουν ξανά και για τα επόμενα τρία χρόνια τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Η νόθα διοίκηση αποφάσισε και οργανώνει, "εν κρυπτώ" ουσιαστικά, στο διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη, 19 και 20 του Φλεβάρη, εκλογοαπολογιστικό συνέδριο ένα χρόνο καθυστερημένα απ' ό,τι είχαν αποφασίσει στο προηγούμενο νόθο συνέδριο, με τις γνωστές ανώμαλες διαδικασίες, αλλά και ένα χρόνο πριν λήξει κανονικά η θητεία τους (Φλεβάρης '98), με μοναδικό στόχο να υφαρπάξουν τη διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη μεθόδευσή τους, το συνέδριο θα γίνει με τους αντιπροσώπους που είχαν βγει στα χαρτιά (αντί να εκλεγούν με νόμιμες διαδικασίες στις Ομοσπονδίες τους), για το προηγούμενο νόθο συνέδριο. Κι αυτό, γιατί η εκλογή νέων αντιπροσώπων, κανονικά, θα γίνει στο επόμενο διάστημα στις Ομοσπονδίες, προκειμένου να παίρνανε μέρος και να εξέλεγαν τη νέα διοίκηση στο τακτικό συνέδριο τον επόμενο Φλεβάρη 1998. Οι αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα εκλεγούν στο επόμενο διάστημα, είναι βέβαιο πως θα "εκδιώξουν" τη σημερινή νόθα διοίκηση των γνωστών βαστάζων της αντιαγροτικής πολιτικής, οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, έχουν απομονωθεί από τους αγωνιζόμενους αγρότες και καταγγέλλονται για το διασπαστικό τους ρόλο στο αγροτικό κίνημα. Για να προλάβουν, λοιπόν, αυτές τις εξελίξεις οι αγροτοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που συνεργάζονται στον αντιαγροτικό τους ρόλο, μεθοδεύουν το έκτακτο συνέδριο.

Είναι χαρακτηριστικό για τις υπόγειες μεθοδεύσεις τους πως τρεις μόλις μέρες πριν, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Ακόμα και χτες, αρνήθηκαν, να δώσουν στο "Ρ" τα σχετικά με το συνέδριο στοιχεία, παρ' όλο που τους ζητήθηκαν. Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για το κουκούλωμα των προβλημάτων και την υφαρπαγή της διοίκησης. Ετσι, ως αδίστακτοι εκλογομάγειροι, οι καρεκλοκένταυροι σπεύδουν να πλαστογραφήσουν τη θέληση των αγροτών - προφανώς με τις ευλογίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - μόνο και μόνο για να κρατήσουν τη σφραγίδα της Συνομοσπονδίας και να συνεχίσουν τον υπονομευτικό και διασπαστικό ρόλο κατά των πραγματικών συμφερόντων των αγροτών και του ηρωικού αγώνα τους. Γι' αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουν την αμέριστη στήριξη, πολιτική και οικονομική... της κυβέρνησης, η οποία πασχίζει για το στέριωμα των "θεσμικών", που έχουν καταρρακωθεί στα μάτια των αγροτών για το βρώμικο ρόλο σε βάρος τους.

Ωστόσο, όπως τόνιζαν αγρότες αγωνιστές συνδικαλιστές, με μεθοδεύσεις νοθείας και πλαστογράφησης της πραγματικής θέλησης της αγροτιάς, οι συμβιβασμένοι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι της νόθας διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα και, αργά ή γρήγορα, η αγροτιά θα τους απομονώσει πλήρως, ενώ το ίδιο το αγροτικό κίνημα θα τους αποβάλει. Απαίτηση της αγροτιάς, υπογράμμιζαν είναι να γίνει ένα γνήσιο Συνέδριο, αφού εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν να εκφραστεί γνήσια η θέληση των αγροτών. Θέληση για μία, ενιαία, Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, που θα στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας. Αυτό τον αγώνα είναι αποφασισμένοι, οι αγρότες να τον συνεχίσουν ως το τέλος και δε θα ανεχτούν παράταση της ανωμαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ