Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Υπόθεση όλων μας"
  • Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων του Ν. Ηρακλείου
  • Χρ. Λαζαρίδης: Να μην περάσει η επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος

Ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της Παιδείας, καθώς και για την απεργία των καθηγητών, πραγματοποιήθηκε χτες στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. Στη συζήτηση πήραν μέρος καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Σε όσους λένε να σταματήσει η απεργία, ο Α. Αντωνάκος,μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ απάντησε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν είναι οικονομίστικος, αλλά ζητάει τη λύση όλων των προβλημάτων της εκπαίδευσης. "Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για βελτίωση της παρεχόμενης Παιδείας και εκεί έγκειται και η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά και στους γονείς", τόνισε. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους για τα αιτήματα των καθηγητών και ζήτησε τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

Εκ μέρους του τοπικού Διδασκαλικού Συλλόγου ο Γ. Παπαδιώτης είπε ότι όταν θα γυρίσει στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι, θα μάθει στους μαθητές του πώς να αγωνίζονται, να παλεύουν και να κατακτούν. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να πάρει την πολιτική ευθύνη και να αποφασίσει αν θέλει καλύτερη Παιδεία ή αμόρφωτο λαό.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Χρ. Λαζαρίδης,από τη ΝΑΣ, τόνισε την αλληλεγγύη της παράταξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να βοηθήσει αυτόν τον δίκαιο αγώνα τους "γιατί η υπόθεση της Παιδείας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού". Αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της "Λευκής Βίβλου" και του ΟΟΣΑ, που προωθούν την ιδιωτικοποίηση, συρρίκνωση και καταρράκωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο Δ. Γκιουλέας,δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", στηλίτευσε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να απαντήσουν ενωμένοι στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Η. Κοσμόπουλος,εκ μέρους της ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ, υπογράμμισε ότι η νεολαία στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και μαζί τους θα κερδίσει την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Μιλώντας για τις χαμένες διδακτικές ώρες, είπε ότι "περισσότερο θα πρέπει να ανησυχούμε σήμερα για το μέλλον του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης και γι' αυτό να παλέψουμε όλος ο λαός μαζί, ενωμένος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ