Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εκθεση ιδεών"

Οι ομιλίες των Μ. Σκουλάκη και Κ. Γείτονα

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης, που απάντησε πρώτος - λόγω απουσίας του Κ. Γείτονα - εκτίμησε την επερώτηση του ΚΚΕ ως ανηλεές σφυροκόπημα στην υγεία, λες - όπως είπε - και δεν υπάρχει τίποτε σήμερα στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

Και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Εξετράπη σε έναν ανεπίτρεπτο χαρακτηρισμό. Είπε ότι η επερώτηση του ΚΚΕ αποτελεί μια "έκθεση ιδεών", που χρειάζεται πολλά δισ. για να υλοποιηθεί.

"Ευχαριστώ πολύ για τη διαπίστωση", του απάντησε ο Ορ. Κολοζώφ. Εκείνο που δε βλέπουμε, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είναι η προοπτική που θα οδηγεί σε αυτόν το στόχο.

Κι όχι μόνο αυτό: Ο υφυπουργός Υγείας, με μια ασυνήθιστη για τον ίδιο επιχειρηματολογία, κάλεσε τους βουλευτές του ΚΚΕ να απαντήσουν αν είναι με το μέρος των φαρμακοβιομηχάνων ή όχι. Κι όταν οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι το πρόβλημα της υγείας δεν είναι μόνο θέμα όσων υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά θέμα ευρύτερο και παλλαϊκό, ο Μ. Σκουλάκης, με ύφος Τσουκάτου, σημείωσε ότι "ψιλο-αναγγέλλετε κινητοποιήσεις" και ανέλαβε εκ μέρους των εργαζομένων στα νοσοκομεία να διαβεβαιώσει ότι εκείνοι συμφωνούν με τις μελετώμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαράς τους μετέφερε την απόφαση των ειδικευόμενων γιατρών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν δε λυθούν τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων, τόσο ο Κ. Γείτονας όσο και ο Μ. Σκουλάκης χαριεντίζονταν αμήχανα.

Ο Κ. Γείτονας στην ομιλία του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε ό,τι μπορούσε για την υγεία.

Το επιμύθιο πάντως και των δύο ήταν ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση, χωρίς - πάνω απ' όλα - αναταραχή στο χώρο της υγείας, έστω κι αν η κυβέρνηση δρομολογεί για τους λειτουργούς της υγείας, και ιδιαίτερα για τους γιατρούς, τις εξευτελιστικές, από άποψη επιστημονικής αξιοπρέπειας, ρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ