Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πήραν το λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Σωτηρόπουλος υποστήριξε καθαρά, τόσο στην πρωτολογία του, όσο και στη δευτερολογία, ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των λεγόμενων μεικτών συστημάτων υγείας, όπου δεν μπορεί να υπάρχει αυτός ο γιγαντισμός του δημόσιου τομέα και τάχτηκε κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όσο και κατά της μονιμότητας των γιατρών.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Στ. Αλφιέρη σημείωσε ότι οι αριθμοί που ανέφεραν οι υπουργοί δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα της υγείας στη χώρα μας και ότι για να αποκτήσουν οι αριθμοί αξία θα πρέπει να ελεγχθεί πού πηγαίνουν αυτά τα κονδύλια.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαράς στην αρχή της ομιλίας του τόνισε - με νόημα - ότι τη μέρα που επρόκειτο να συζητηθεί η επερώτηση του ΚΚΕ για την υγεία η εφημερίδα "Εθνος" δημοσίευσε το νομοσχέδιο για το "Νέο ΕΣΥ". Δυστυχώς, σημείωσε, το λαμπρό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα μας, αλλά και ο ηρωισμός των εργαζομένων, δεν επαρκούν για να δοθεί η αξιόπιστη απάντηση που χρειάζεται ο τόπος μας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αντέκρουσαν τον ισχυρισμό του Μ. Σκουλάκη ότι η επερώτηση του ΚΚΕ αποτελεί μια "έκθεση ιδεών", αλλά ότι εκφράζει μια οδυνηρή πραγματικότητα στο χώρο της υγείας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σφυρίου, κινούμενος στη διαλογική ρότα της κυβέρνησης, μίλησε για διαρκή διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ