Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βιομηχανία" δικών και στην Αρτα

"Βιομηχανία" δικών έστησε και στην Αρτα η κυβέρνηση που στέλνει στα δικαστήρια πολλούς αγρότες της περιοχής στις 18 και 25 Φλεβάρη. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας,τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πάρει αντιδημοκρατικό, αντιαγροτικό και αντισυνδικαλιστικό κατήφορο, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές. Παράλληλα, καλεί τους Αρτινούς αγρότες και κτηνοτρόφους να αντιδράσουν στα σχέδια ξεκληρίσματός τους και μαζικά να συμπαρασταθούν στις δίκες των συναδέλφων τους.

"Στις 18 και 25 Φλεβάρη, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, δικάζονται οι συνάδελφοί μας, που μαζί μας ξεσηκώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να υψώσουν φωνή αγανάκτησης και αντίστασης στο ξεκλήρισμά μας. Δικάζονται για να σταματήσει κάθε προσπάθεια αντίστασης, διαφωνίας και αγανάκτησης ενάντια στα αντιαγροτικά σχέδια που αποφάσισαν οι Βρυξέλλες και με ιδιαίτερο ζήλο και φανατισμό εφαρμόζουν τα κυβερνητικά επιτελεία των Αθηνών".

Και αυτό γίνεται: "Τη στιγμή που χιλιάδες τόνοι πορτοκαλιών καταστρέφονται στο χώμα και οι παραγωγοί οδηγούνται σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Τη στιγμή που οργιάζει η ασυδοσία των μεσαζόντων, εμπόρων και των χυμοποιών. Τη στιγμή που η ελληνική αγορά κατακλύζεται από τις ανεξέλεγκτες και ύποπτης προέλευσης εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Τη στιγμή που οι ποσοστώσεις στην παραγωγή παραδοσιακών και συναλλαγματοφόρων προϊόντων, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, οι περιορισμοί στις εξαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι εξευτελιστικές συντάξεις και τα φορολογικά χαράτσια, οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες στην οικονομική εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμά τους".

"Η ποινικοποίηση, όμως, των αγώνων των αγροτών, που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση, δε φοβίζουν και δε θα λυγίσουν τους αγώνες των αγροτών, που κάθε τόσο μεγαλώνουν και δυναμώνουν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά την άμεση καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων (2021-03-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την τρομοκρατία των αγροτοδικείων (2017-11-23 00:00:00.0)
Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς (2017-11-21 00:00:00.0)
Σπρώχνουν στο ξεκλήρισμα τους αγρότες (2015-07-18 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους Ελληνες συναδέλφους (2010-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ