Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πριγκίπισσα" και "μαργαριτάρι"

Την τρίτη του πρεμιέρα έδωσε χτες, στο θέατρο "Ριάλτο",το "Εβδομο Θέατρο", με το έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς "Υβόννη - Πριγκίπισσα της Βουργουνδίας",σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη,σκηνικά - κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη,μουσική Θέμιδας Μαρσέλλου και Αχιλλέα Γουάστωρ.Παίζουν: Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ερση Μαλικένζου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Ελένη Παναγιώτου κ.ά.

Η Υβόννη, με την παθητική και επίμονα σιωπηλή της στάση, υποχρεώνει τους πάντες να την προσέξουν. Ολα τα αισθήματα, οι ευγενικές χειρονομίες, θυσιάζονται στην άρνησή της να έχει ενεργητικό ρόλο. Η ιδιόμορφη παρουσία της ταπεινώνει τους πάντες και τους υποχρεώνει να κατασκευάζουν ηλίθια παιχνίδια, με αποτέλεσμα να εμπλέκονται ακόμα πιο πολύ σε παράλογες καταστάσεις.

  • Στην καθιερωμένη ανοιξιάτικη εμφάνισή του στην Αθήνα, το "Θεσσαλικό Θέατρο" "φέρνει" δύο παραστάσεις, στο θέατρο "Αλίκη": Από χτες μέχρι και την Κυριακή τον "Φιλάργυρο" του Μολιέρου,σε μετάφραση Γιάννη Ιορδανίδη,σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Κώστα Τσιάνου,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Κασαπάκη.Παίζουν: Γιώργος Ζωγράφος, Πόπη Πελτεκοπούλου, Σεραφείμ Ντίνας, Ευαγγελία Μουμούρη κ.ά.

Από 1 έως 6 Απρίλη, θα παρουσιαστεί το έργο για παιδιά "Το μαγικό μαργαριτάρι" του Βαλερί Πετρόφ,σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου,μουσική Γιούρι Στούπελ και σκηνικά - κοστούμια Πέτια Βασίλεβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ