Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεσσαλονίκη και βιβλίο
  • Συνάντηση εργασίας με θέμα "Αναγκαιότητα και προϋποθέσεις για τη δημιουργία Βιβλιογραφικού Πληροφοριακού Συστήματος στην Ελλάδα" οργανώνουν σήμερα το ΥΠΠΟ και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΠΠΟ. Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Τζιουζέπε Βιτέλιο.Στη συνάντηση μετέχουν εκπρόσωποι των ΥΠΠΟ και ΕΚΕΒΙ, εκδότες, βιβλιοπώλες, εκπρόσωποι των συλλόγων εκδοτών και βιβλιοχαρτοπωλών και η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παρατηρητηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ.

Επίσης, στις 2/4, στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, το ΕΚΕΒΙ οργανώνει συνάντηση με θέμα "Προβλήματα και προοπτικές του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό".Η συνάντηση αποσκοπεί στο συντονισμό των κρατικών φορέων και οργανισμών ενόψει της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, το 2001. Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Πλασκοβίτης (συγγραφέας, πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ), Θανάσης Βαλτινός (συγγραφέας), Κατερίνα Βελισσάρη (διευθύντρια του Κέντρου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών), Κατερίνα Λεμπέση (εκδότρια), Δημοσθένης Κούρτοβικ (συγγραφέας) και Κυριάκος Ντελόπουλος (συγγραφέας).

  • Δεκαήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε (26/3 - 5/4), στη "Στοά Βιβλίου" (Πεσματζόγλου 5), με συμμετοχή πολλών εκδοτών της Ενωσης Εκδοτών Βιβλίου Θεσσαλονίκης,υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ,σε συνεργασία του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα",της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χτες στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Αρσάκειου Μεγάρου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, εκπροσώπων του ΟΠΠΕΘ, εκδοτών και λογοτεχνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γιάννης Μαρκόπουλος,τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν οι Βασιλική Λαβίνα, Βασίλης Λέκκας.Στη διάρκεια του δεκαημέρου θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και ομιλίες. Σήμερα (7μμ) θα παρουσιαστούν τα βιβλία των: Γιώργου Αναστασιάδη "Η Θεσσαλονίκη των εφημερίδων" και "Ανεξάντλητη πόλη: Θεσσαλονίκη 1917- 1974",Παύλου Πετρίδη "Ευαισθησίες Ιστορικό - πολιτικές και πολιτιστικές",Ευάγγελου Χεκίμογλου "Θεσσαλονίκη: Τουρκοκρατία και Μεσοπόλεμος. Κείμενα για την ιστορία και την τυπογραφία της πόλης",των Γ. Αναστασιάδη - Ε. Χεκίμογλου "Τσιμισκή - Αγίας Σοφίας - Διαγώνιος: Η διαδρομή της μνήμης" καθώς και οι σειρές του "Yniversity studio press" "Ιστορία και Πολιτισμός" και "Θεσσαλονίκη: Εικονογραφημένη ιστορία των δρόμων, 1920 - 1960".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ