Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικός "Ναυτίλος"

Μια συναυλία, αφιερωμένη στον μεγάλο Ελληνα ποιητή (ήταν επίτιμος πρόεδρός της), Οδυσσέα Ελύτη,θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο θέατρο "Αλίκη" η Ορχήστρα των Χρωμάτων,με διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη.Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει δύο έργα, τη "2η σουίτα σε σι ελάσσονα" του Μπαχ και το "Κοντσέρτο για πιάνο σε ντο μείζονα" του Μότσαρτ.Πρόκειται για αγαπημένα έργα του Ελύτη, όπως αναφέρει ο ίδιος ο ποιητής στον "Μικρό ναυτίλο".Σολίστ η Μαριλένα Δωρή (φλάουτο) και η Μαρία Παπαπετροπούλου.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα ακουστούν δύο έργα του Γιώργου Κουρουπού σε ποίηση Ελύτη: "Ο μικρός ναυτίλος" για σοπράνο, αφηγητή και συμφωνική ορχήστρα (σολίστ Ειρήνη Καραγιάννη,αφηγητής Δημήτρης Καταλειφός) και το "Ακινδύνου, Ελπιδοφόρου, Ανεμποδίστου" από τα "Ελεγεία της Οξώπετρας",για βαρύτονο και ορχήστρα (σολίστ Σπύρος Σακκάς). Οι δύο ποιητικές συλλογές, (εκδόσεις "Ικαρος"), που ενέπνευσαν τον συνθέτη δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για μελοποίηση, γιατί συνδυάζουν πέρα από τη λυρική και στοχαστική διάσταση. Ο Γ. Κουρουπός λέει: "Μ' ενδιαφέρει η γενικότερη φιλοσοφία της ποίησης του Ελύτη, ο στοχασμός, η προβληματική, ακόμα και η μεταφυσική του".

  • Το "Πνευματικό Κέντρο" του δήμου Αγίας Παρασκευής οργανώνει τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών,σήμερα και αύριο, αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολεγίου(Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή). Συμμετέχουν συνολικά 12 χορωδίες.
  • "Η δολοφονία του Σέρλοκ Χολμς" θα γίνει απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής.Πρόκειται για την ιστορία του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ,όπως την είδαν οι εργαζόμενοι σε έναν λονδρέζικο οίκο ανοχής το 1890. Το έργο παρουσιάζεται από το "Music Theatre Britain" και "American Drama Groop Europe",σε σκηνοθεσία Πολ Στέμπινγκς,σενάριο των Πολ Στέμπινγκς - Φιλ Σμιθ και μουσική Τόμας Τζόνσον.

Στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα, η μέτζο-σοπράνο Βαρβάρα Τσαμπαλή καιΔημήτρης Γιάκας (πιάνο), ερμηνεύουν έργα Γουλφ και Μάλερ.

  • Επαναλαμβάνεται απόψε και τη Δευτέρα, στη Λυρική Σκηνή,η όπερα του Πουτσίνι "Μποέμ" σε σκηνοθεσία Λίνας Βερτμίλερ,σκηνικά Ενρίκο Γιομπ,μουσική διεύθυνση Πάολο Ολμι,διεύθυνση χορωδίας Φανής Παλαμίδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ