Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΜΗΝΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εικόνα, θέατρο, ήχος

Εκδήλωση την Κυριακή στις 7μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Συνεχίζονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ.Στις 7μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του κόμματος στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145), ο συνθέτηςΜιχάλης Μουστάκης,με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει τη δουλιά του"Μύθοι" και άλλες δημιουργίες, σε μια "multi media" παράσταση.

"Πρόκειται για πειραματική παράσταση", μας λέει ο Μ. Μουστάκης,"μία μείξη θεάτρου, εικόνας και ήχου. Οι "Μύθοι" είναι ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος και κυκλοφόρησε πριν ενάμιση περίπου χρόνο. Περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, το υπόλοιπο είναι ορχηστρικό".

Σαν "κινηματογραφική μουσική" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Για το λόγο αυτό, στη συναυλία της Κυριακής θα χρησιμοποιηθεί ένα βίντεο - προτζέκτορας, που θα συνοδεύει κάποια ορχηστρικά κομμάτια, με εικόνα. Παράλληλα, η ηθοποιός Μαρία Μπράιλα θα διαβάσει κείμενα των: Κάφκα, Ζατέλη, Χατζιδάκι κ.ά. Ακόμη, θα παρουσιαστούν διασκευές άλλων μουσικών κομματιών, καθώς και κάποια κομμάτια από τη συνεργασία του με τους "Φατμέ".Με αυτό το συγκρότημα, ο Μ. Μουστάκης ξεκίνησε, στη δεκαετία του '80, το μουσικό του ταξίδι. Μαζί τους περιπλανήθηκε στο "Τούνελ", στη "Σταδίου", σε "Ταξίδια πάνω απ' τα σύννεφα". Μ' αυτούς έζησε "Παράξενους χειμώνες". Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη,την Αφροδίτη Μάνου,την Χαρούλα Αλεξίου και τα πέντε τελευταία χρόνια με τονΔιονύση Τσακνή και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Στη συναυλία της Κυριακής στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, συμμετέχουν φιλικά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.Ακόμη συμμετέχουν οι μουσικοί: Σ. Βασάλος (τύμπανα), Ν. Μπότσας (κιθάρα), Δ. Καλαντζής (μπάσο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ