Κυριακή 30 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στο πλευρό των ηθοποιών οι φοιτητές

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των φοιτητών της Σλοβακίας με κύριο αίτημά τους να προχωρήσουν αλλαγές στην εκπαίδευση και στον τομέα του πολιτισμού, συμπαραστεκόμενοι παράλληλα και στους αγώνες των ηθοποιών.

Χιλιάδες φοιτητές την προηγούμενη βδομάδα προχώρησαν σε προειδοποιητική αποχή από τα μαθήματά τους, δηλώνοντας επίσης πως, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή νέων μέτρων στην εκπαίδευση, δεν έχει προχωρήσει ακόμα τίποτα.

Υπενθυμίζεται πως οι ηθοποιοί που εργάζονται στα θέατρα πραγματοποιούν απεργία από τις 28 Φλεβάρη, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης στα κρατικά θέατρα. Φοιτητές, μερικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Εκκλησία έχουν βρεθεί στο πλευρό των ηθοποιών, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις έξω από του υπουργείο Πολιτισμού. Ωστόσο, πριν λίγες μέρες, οι ηθοποιοί αποφάσισαν να ξαναλειτουργήσουν ορισμένα θέατρα, ανακοινώνοντας πως οι πολίτες δε φταίνε σε τίποτα να μην παρακολουθούν παραστάσεις.

Οι φοιτητές και οι ηθοποιοί διαμαρτύρονται για τη νέα πολιτική της κυβέρνησης, που από το 1989 προχωράει σε πολλές περικοπές στον τομέα του πολιτισμού, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς δουλιά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα τοπικά κέντρα πολιτισμού, τα οποία έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά, καζίνο και μπαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ