Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ
Οι προϊστάμενοι θα αποφασίσουν

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που συνέταξε το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα των καθηγητών. Η ΟΛΜΕ πάντως εμμένει στη θέση που έχει διατυπώσει και έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που απέρριψε την ανάλογη εγκύκλιο του υπουργείου. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, ύστερα από τις αποφάσεις συλλόγων να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο, μεταφέρει το βάρος της παράτασης του σχολικού έτους από τους Συλλόγους Διδασκόντων στους προϊσταμένους των Γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού.

Χτες, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε ότι τη Δευτέρα θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του ίδιου, όπου θα καθορίσει την αποζημίωση σε 4.000 δρχ. από 2.800 που είναι σήμερα, στην κατεύθυνση της εφαρμογής των αποφάσεων του υπουργείου για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης. Εμμένοντας δε στην εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής εγκυκλίου, ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε στη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψής του στο ΙΔΕΚΕ ότι οι πληροφορίες που έχει από όλη την Ελλάδα είναι πως η εγκύκλιος εφαρμόζεται και εκτίμησε ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα.

Τη στάση της κυβέρνησης καταγγέλλουν τα τοπικά συντονιστικά μαθητών Βύρωνα και Περιστερίου, που σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για "αδιαλλαξία που δείχνει η κυβέρνηση και το υπουργείο σχετικά με τα "μέτρα" αναπλήρωσης της ύλης. Στην ουσία, τονίζεται, η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τους μαθητές ενάντια στους καθηγητές". Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των 5ου ΓΕΛ Αιγάλεω, 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ΓΕΛ Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ